Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Stor knarksäljare i Varberg fast efter spaning

Två män har suttit häktade för vapen- och narkotikabrott sedan juni. Nu har fallet växt ordentligt: ytterligare tio personer misstänks för köp av droger.

I maj tidigare i år hade polisen i Varberg span på en central lägenhet efter misstanke om narkotikahantering på adressen.

Spaningsarbetet pågick mellan den 20 och 29 maj. I utredningsmaterialet framgår att en av männen träffat köpare både utanför bostaden och i centrum.

Affärerna ska ha genomförts på några sekunder. Via en handskakning har de bytt droger mot pengar.

En man i 35-årsåldern berättar i förhör om köpen.

– Jag har köpt både hasch och kokain. Man beställer via snapchat och jag har har betalt mellan 800 och 1 000 kronor för ett gram kokain, säger han.

En annan köpare, i 20-årsåldern, vittnar också om sina köp.

– Jag har köpt flera gånger, ett gram åt gången, säger han.

Samma person berättar också om vilda efterfester i bostaden.

– Det låg kokain på en tallrik. Jag vet inte hur mycket men man kunde ta en lina om man ville, säger han.

Efter en husrannsakan greps tre män varav två av dem senare anhölls och häktades. Det här mynnade ut i ett större narkotikafall som inom kort ska upp i Varbergs tingsrätt.

De två huvudmisstänkta är en 24-årig och 23-årig man som är väl kända av polisen sedan tidigare. Det är enbart 23-åringen som misstänks för försäljningen av narkotika. Vid totalt elva gånger ska han ha sålt cannabis, hasch och kokain mellan den 17 april till den 29 maj 2020.

De båda männen åtalas dessutom för grovt vapenbrott. När polisen slog till mot lägenheten återfanns nämligen ett avsågat hagelgevär samt ett 40-tal hagelpatroner.

Brottet anses som grovt då det var skarpladdat och då det förvarats där det hanterades narkotika.

Vem som gjort vad är dock inte helt enkelt att reda ut. En av männen, 24-åringen, skyller allt på 23-åringen.

– Han säljer knark och tar mycket knark själv, säger han i förhör. Det går inte att lita på honom, han bedrar folk. Han har en attityd att blåsa folk och ljuger.

Han menar också att hagelgeväret tillhör 23-åringen. Men den yngre mannen lägger i sin tur skulden på 24-åringen.

– Han är helt paranoid. Han har en hotbild mot sig efter att ha varit inblandad i ett bråk, säger 23-åringen och menar att vapnet tillhör honom.

Utöver de två huvudmännen åtalas tio personer, mellan 20 och 38 år, för narkotikabrott för köp och innehav av narkotika.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här