Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stopp i tågtrafiken efter nedfallet träd

Det rådde tågstopp på flera håll på västkusten under måndagsmorgonen. Bland annat ställdes samtliga tåg mellan Varberg och Borås in fram till klockan 10.

Enligt Trafikverket så stoppades tågen mellan Varberg och Borås efter att ett träd fallit över kontaktledningarna. Ersättningsbussar kallades in och vid 10 meddelar Hallandstrafiken att tågen återigen rullar på sträckan.

Dessutom blev ett tåg, på väg mot Göteborg, ståendes i höjd med Hamra i Varberg vid halv sjutiden på måndagsmorgonen. Det är oklart vad som låg bakom stoppet. Tågen kunde bara passera på ett spår vilket medförde förseningar i morgontrafiken, skriver Hallandstrafiken på sin hemsida. Tågen rullar strax innan klockan tio som vanligt men stoppet medför förseningar för turerna under förmiddagen.

Tågstoppet medförde även att vissa turer fick ställas in och lagom till att det stoppet var åtgärdat inträffade nästa problem.

Denna gång stoppades tågen mellan Kungsbacka och Göteborg efter en olycka norr om Kungsbacka. Olyckan innebär att inga tåg kunde köra sträckan Kungsbacka och Göteborg men vid kvart i tio kunde tågen åter släppas på.

Följdförseningar på sträckan mellan Halmstad och Göteborg kvarstår efter morgonens incidenter.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här