Tågen kör inte mellan Varberg och Falkenberg, buss ersätter.
Tågen kör inte mellan Varberg och Falkenberg, buss ersätter. Bild: Johan Nilsson/TT

Brand stoppade tågtrafiken – förseningar väntar

Vid lunchtid larmades räddningstjänsten om en brand på tågspår söder om Varberg. Branden kunde snabbt släckas men tågtrafiken stoppades tillfälligt mellan Varberg och Falkenberg vilket påverkade all tågtrafik mellan Malmö och Göteborg.

ANNONS
|

– Vi har haft en mindre brand som nu är släckt. Det var något fel på kontaktledningarna som gjorde så att det började brinna verkar det som, sa Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten, vid 12-tiden.

Branden kunde snabbt släckas och räddningstjänsten lämnade över arbetet till tekniker som skulle kontrollera om det uppstått några skador. Vid 14.30-tiden gavs klartecken för att tågtrafiken skulle kunna börja rulla igen.

Tillfälligt stopp i trafiken

Mellan klockan 12 och 14.30 var det totaltopp på sträckan mellan Varberg och Falkenberg. Tågen vände norrut i Varberg och tågen som anlände till Falkenbergs station vände söderut. Bussar ersatte på sträckan vilket skapade förseningar.

ANNONS

– Man kommer få räkna med lite längre restid, så är det alltid, sa Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken, vid 13-tiden.

Klockan 14.30 meddelande Hallandstrafiken att tågen fått klartecken att köra på sträckan igen men att det finns risk för följdförseningar.

ANNONS