Stjärnfrisören startade egen salong i hemmet

Hon bytte exklusiva salongen i Sturegallerian och jobbresorna med Top Model och Eurovision till en egen salong i huset hemma i Varberg. Susanna Lindqvists nya salong Lindqvist Studio är en helt ny omgivning men hantverket det samma.
– För en gångs skull är jag nöjd med att få landa här, säger Susanna Lindqvist.

ANNONS

I ett drygt halvår har den nya salongen hemma hos Susanna Lindqvist varit öppen. Källaren har gjorts om med mysig inredning, ny belysning och frisörstol.

– Det har gått över förväntan. Jag är förvånad över så många tidigare kunder som hittat mig igen, säger hon.

Den här nya tillvaron är något helt annat mot för några år sedan då hon stajlade artister, modeller och andra kändisar på stora TV-produktioner. Allt började med att hon som 22-åring åkte till Stockholm och lämnade in CV:t till en av de högst aktade salongerna.

– Jag fick jobb där men fick verkligen börja på botten. De använde tekniker som jag inte lärt mig på frisörutbildningen. Det handlar mer om att skulptera en frisyr för hand. Men nu märker man att det efterfrågas av kunderna här också.

ANNONS

LÄS MER:Frisörsalongen Två klippare i Varberg firar 50 år

Efter att ha bevisat sig och fått titeln ”Top stylist” öppnade sig möjligheter för uppdrag på olika TV-produktioner komma in. Melodifestivalen, Eurovision, Nyhetsmorgon, svenska Top model i Sydafrika och ytterligare några till hanns med.

– Det är en kund man jobbar med och vill ska bli nöjd så där är det ingen skillnad. Men här är en lugnare stämning.

Kungahus kallade på hjälp

Vid ett tillfälle skickades hon ner till diplomatstaden då det belgiska hovet kallade.

– Det var en av prinsessorna som skulle stajlas inför ett dop. Då var jag lite spänd men hon visade sig vara väldigt avslappnad och gullig.

Men hemlängtan och ett första barn fick henne och familjen att flytta tillbaka till lugnet hemma i Varberg.

– Top model i Sydafrika är nog det roligaste jag fått jobba med. Men idag hade jag inte velat sticka iväg och jobba i ett annat land i en månad sådär. Då föredrar jag det här.

Väl tillbaka i Varberg testade hon på kontorsjobb men det var inget för henne som saknade frisöryrket och kundkontakten. Nu är planen att fortsätta utveckla den nya studion på hemmaplan.

– Det har varit lite mer att göra än jag hade räknat med. Men för en gångs skull är jag nöjd med att få landa här.

ANNONS

Susanna Lindqvist

Ålder: 33

Familj: Man och två barn.

Tidigare: Top stylist på salongerna Corinne & Friends och Bond samt gjort uppdrag för TV-produktioner som Melodifestivalen, Top Model, Eurovision och Nyhetsmorgon.

Aktuell: Startat sin egna salong ”Lindqvist Studio” i sin renoverade källare hemma.

ANNONS