Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Stilrent och modernt hos instagrammaren 128.kvadrat

Bakom Instagramkontot 128.kvadrat med över 2 000 följare står Emelie Karlsson. Där visar hon upp huset från 1976 som hon och sambon totalrenoverat och gjort till sitt.

Hemma hos Emelie Karlsson är det modernt, stilrent och med många öppna ytor. Grundfärgerna grått, vitt och svart bryts här och var av med accentuerande färger och växtlighet.

För ett år sedan köpte Emelie Karlsson och hennes sambo huset i Träslöv, och sedan dess har mycket hänt. Nu kan de njuta av resultatet efter mycket renovering, inredning och slit.

– Min sambo är snickare, så vi har gjort det mesta själva. Det känns skönt att det mesta är klart, så vi slipper bo i byggdamm, säger Emelie Karlsson.

”Kämpigt ibland”

Paret hade en hyfsat klar bild från början hur de ville ha det, och vid husletandet fanns ett par kriterier de ville skulle uppfyllas.

– Det fick inte vara för mycket gjort på huset redan, och det skulle gå att göra det så som vi vill ha det.

När de hittade huset i Träslöv såg de direkt framför sig hur det skulle kunna bli. Den gamla spaljéväggen i trä togs bort, väggar slogs ut och el drogs om.

– Det var kämpigt ibland, men det är roligt att se framstegen hela tiden. Roligast var det när köket var klart, säger Emelie Karlsson.

Dokumenterar hemmet

Arbetet med huset har Emelie dokumenterat på sitt Instagramkonto 128.kvadrat.

– Jag gillar att ta bilder, och kunna gå tillbaka och kolla. Det är kul att se hur andra har det också, säger hon.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här