Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jeanette Mård kommer att hålla i kursen ”Jag vill, vågar och kan!” på Studieförbundet vuxenskolan. Bild: Privat

Startar kurs för att stärka tonåringars självkänsla

Trycket är hårt på dagens ungdomar och det är inte lätt vara sig själv. Nu startar ett studieförbund en kurs för att stärka tonåringar.

Det är Jeanette Mård, 53, som blir ledare för den åtta veckor långa kursen. Hon är uppvuxen i Varberg och Bua, men bor numera i Frillesås.

– Tankarna på att göra något riktat mot ungdomar hade jag redan för åtta år sedan. Men då började jag arbeta inom förskolans värld så jag har kombinerat förskolan med behandlingar hemma i mitt eget företag, berättar hon.

Jeanette är utbildad KBT-steg 1 och har många års erfarenhet inom meditation, som hon också kommer att använda sig av inom kursen.

– Det är mycket stress och ångest hos tonåringar idag. De är oroliga. Det ska hända så mycket. Det är också en ålder då man jämför sig mycket med andra. Att hitta sig själv och vara trygg i sig själv och stå upp för vad man tycker är inte så lätt, säger Jeanette Mård.

Kursen, som går under namnet ”Jag vill, vågar och kan! Stärk dig själv” kommer att arbeta med att stärka tonåringarnas tro på sig själva.

– Mycket kommer att handla om att sätta ord på det man känner. Ungdomarna kommer att få måla, skriva och lära sig att meditera, gå ner i tempo, bli lugn och avslappnad.

Ungdomar har mycket aktiviteter i dag. Prioriterar man en kurs som kostar 750 kronor för att stärka sig själv?

– Bra fråga... Jag vet inte. Det är som du säger, det är mycket fotboll, innebandy och dans. Där tror jag att det blir lite vad föräldrarna känner. Det är de som har pengarna. Jag har fått återkoppling från föräldrar som tyckt att deras barn behöver de här verktygen. Men det är ju tonåringarna som ska vilja det.

Vad är den stora skillnaden mellan dagens tonåringar och när du var i den åldern?

– Egentligen är mycket sig likt. Det är bara att idag har du nätet. Allt går snabbare.

Kursen arrangeras av Studieförbundet vuxenskolan och startar den 29 februari.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här