Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jenny Holst och sambon Lars Andersson öppnar upp sina hem för Tvååkersmiddagar. Bild: Privat/ TT Genrebild
Jenny Holst och sambon Lars Andersson öppnar upp sina hem för Tvååkersmiddagar. Bild: Privat/ TT Genrebild

Startar ett eget "Halv åtta hos mig"

Tvååkersbon Jenny Holst vill lära känna fler grannar. Inspirerad av TV4:s program Halv åtta hos mig startar hon nu Tvååkersmiddagar.

Den som vill ansluta sig till Tvååkersmiddagar slipper dock att synas i rutan och att få sin middag betygsatt. I stället ligger fokus på det sociala och att ses hemma hos varandra och äta middag ihop med nya och eventuellt gamla bekantskaper.

– Det finns så mycket människor i Tvååker som man inte vet vilka det är. För mig är inte maten det viktigaste, jag bryr mig inte om någon gör korv och makaroner, säger Jenny Holst.

Hon har skapat Facebook-gruppen Tvååkersmiddagar som i skrivande stund har 21 medlemmar. Första middagstillfället blir i slutet av januari.

– Det blir utspritt i olika hem eftersom vi nu är omkring 20 hushåll och jag kommer att lotta om vilka som äter middag med vilka. Jag har fått frågan om man måste vara ett par, men det måste man absolut inte. Jag tänker i hushåll i stället för par, säger Jenny Holst.

Förhoppningen är att evenemanget ska bli återkommande ungefär fyra gånger per år.

– Men först får vi testa. Det kanske blir en gång, kanske fler, säger Jenny Holst.

Finns det så många i Tvååker som inte känner varandra?

– Ja, och det är väldigt många som flyttar in så det tror jag absolut. Många flyttar in både från Varberg och Falkenberg, men även längre bort ifrån, säger hon.

Har du någon middagsmat du själv är sugen på att servera?

– Nej, det har jag inte. Jag tror jag sätter min sambo på det, haha. Han får sköta maten så får jag sköta gästerna, säger hon.

I veckan sänder TV4 sitt program Halv åtta hos mig från Varberg. Men att delta där var ingenting som lockade Jenny Holst.

– Nej, gud bevare mig väl, haha! Jag var inte ens sådär jättesugen på att vara med i tidningen, tv hade inte varit något för mig, säger hon och skrattar.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här