Fläskfilén på bilden har inget med händelserna i artikeln att göra.
Fläskfilén på bilden har inget med händelserna i artikeln att göra.

Stal fläskfilé och läsk – får fängelse

Mannen hann bara vara ute ur häktet några dagar innan han begick nya brott.

ANNONS
|

Det var i slutet av november som mannen och kvinnan – båda i 20-årsåldern – tog droger i Varberg och sedan gav sig iväg i en bil – som mannen inte haft rätt att köra. Mannen erkände i rätten att han begått brotten men inte minns dem. Bland annat att han kastade in en sten genom rutan på en pizzeria och ”tog massa skit” – däribland fläskfilé, en kassaapparat, en kortläsare, läsk och en sparbössa, sammanlagt värt 15 500 kronor.

Kvinnan hävdade att hon sovit i bilen under tiden, vilket även mannen påstod. Inte trovärdigt, anser tingsrätten, eftersom kvinnan i förhör uppgett att hon hjälpt mannen att bära in saker i bilen.

ANNONS

Vid konditoriinbrottet ska hon dock ha sagt åt mannen att sluta, och hjälpte inte till att lägga stöldgodset – bland annat ännu en kassaapparat, en dator och en sparbössa, värt totalt 21 000 kronor – i sin bil. Hon frikänns därför från anklagelsen om häleri.

Mannen dömdes i Varbergs tingsrätt så sent som den 8 december till skyddstillsyn för bland annat misshandel. Han satt i november häktad för dessa brott, och hann bara vara ute några dagar innan han gjorde inbrotten i Bua.

Med tanke på att mannens så snabbt började begå brott igenoch att de senaste brotten har högre straffvärde än skyddstillsyn döms han till fyra månaders fängelse för stöld, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Kvinnan döms till skyddstillsyn för stöld, tillåtande av olovlig körning och ringa narkotikabrott.

ANNONS