Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Större vattenläcka i Veddige

En vattenläcka gjorde att Veddige blev utan vatten på torsdagsmorgonen. Läckan hittades efter ett några timmar.

Natten till torsdagen sprack ett vattenrör i korsningen Nygatan/Annedalsvägen. Vivab tvingades tömma vattenreservoaren, vilket gjorde att hela samhället blev utan vatten på morgonen. Sms med information skickades ut till omkring tusen hushåll.

Vivab planerade att ställa ut vattentankar då det såg ut som att Veddige skulle vara utan vatten hela dagen. Första prioritet för Vivab var att få ut vatten till viktiga samhällsfunktioner.

Dock hittades läckan redan vid halv nio-tiden och lagningsarbetet påbörjades. Kort därefter hade de flesta hushåll vatten igen.

– Vi hittade läckan väldigt fort och kunde stänga av så att bara två fastigheter var utan vatten, säger Hans Grahn-Scharin, distributionschef på Vivab.

De två fastigheterna fick tillbaka vattnet senare under dagen. De äldreboenden och förskolor som HN pratade med under torsdagsmorgonen klarade situationen utan problem.

– När personalen kom till jobbet på morgonen så fanns det vatten, dock en irriterande klen stråle. Men det var inte så dåligt att de inte klarade sig, säger Lena Nilsson, chef på äldreboendet Humana Omsorg.

Hans Grahn-Scharin är nöjd med insatsen.

– Det fungerade som det står i vår handbok att vi ska jobba.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här