Bilder från klädbutikens övervakningskameror.
Bilder från klädbutikens övervakningskameror. Bild: Polisen

Stöldliga stal smink för över en kvarts miljon

En stöldliga som stal smink från H&M i Varberg åtalas nu för flera stölder. Totalt ska ligan ha kommit undan med smink för nästan en kvarts miljon.

ANNONS
|

En stöldliga som var igång under flera månader sent på året 2018 åtalas nu för flera sminkstölder. Ligan består av en man och tre kvinnor i åldrarna mellan 30 och 50.

Stöldligans första tillslag mot klädkedjans butik i gallerian i Varberg hände 19 juni 2018. Två personer gick in på H&M och började stoppa på sig flera sminkartiklar.

Enligt polisens undersökning ska de ha kommit undan med 240 mascaror och flertalet kajalpennor och annat smink till ett värde av 46 000 kronor.

Två månader senare var de tillbaka och genomförde ytterligare stölder i butiken. Från den 17 till 26 augusti kom de undan med ögonskugga, mascara, puder och krämer för runt 49 000 kronor.

ANNONS

Och några månader senare var det dags igen. På bara en dag i början av november lyckades sminktjuvarna sno med sig nästan 400 artiklar kosmetika till ett värde av 50 000 kronor.

Under den här tiden genomförde även stöldligan liknande tillslag på en H&M-butik i Falköping.

Totalt åtalas de för att stulit smink värt runt 290 000 kronor.

Enligt polisens undersökning har tjuvarna fångats av butikernas övervakningskameror vid samtliga stöldtillfällen. De åtalas för sju punkter av stöld och en punkt av olovlig körning.

ANNONS