Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Markus Thorsén, Edvin Nilsson, Wilma Bergman och Emil Jonasson är några av de som står på scen på söndag vid årets Lilla Tvååkersrevy Spridda skurar. Bild: Matilda Carlström
Markus Thorsén, Edvin Nilsson, Wilma Bergman och Emil Jonasson är några av de som står på scen på söndag vid årets Lilla Tvååkersrevy Spridda skurar. Bild: Matilda Carlström

Spridda skurar när Tvååker bjuder på revy

”Landsbygdsskämt och dialektal humor med inspiration av Vallarna.” Så beskriver några av skådespelarna i Lilla Tvååkersrevyn årets föreställning Spridda skurar.

Det är fullt upp för skådespelare, musiker och bakom-scenen-arbetare i Lilla Tvååkersrevyn. Gymnasieeleverna Markus Thorén, Edvin Nilsson, Wilma Bergman och Emil Jonasson är några av de som under söndagen står på scen som skådespelare och musiker.

För Markus Thorén är det den absoluta scendebuten, men trots det är han lugn.

– Jag har haft ett musikintresse sedan länge, men tycker också det är kul att larva mig och spela roliga roller, så därför ville jag testa på detta också. Det känns bara kul. Jag är inte ett dugg nervös, säger han.

– Det kommer, säger den mer scenerfarna Wilma Bergman.

Wilma Bergman går estetprogrammet på Peder Skrivares skola med inriktning musik. Hon kom in i revyn via musikalintresse och Britt Nilsson som är initiativtagare till Lilla Tvååkersrevyn och som jobbar på Tvååkers ungdomsgård.

– Jag har haft mycket kontakt med henne och gjort en del musikalprojekt med henne tidigare. Revyer kan vara kul för oss som gillar musikaler, det påminner om varandra, säger hon.

"Får nästan vara lite bonnafolk"

Edvin Nilsson har tidigare varit med i friluftsteatern i Lindberga och har en förhoppning om att de gamla landsbygdsrevyerna ska bli större igen. Lilla Tvååkersrevyn är ett steg i den riktningen. Den återuppstod i mindre skala förra året efter att ha legat nere flera år.

– Det är väldigt uppskattat och jag träffar mycket folk som tycker att det är kul att det kommer tillbaka. Mer och mer av de här små revyer på landsbygden lägger tyvärr ner, säger han.

Att de som ungdomar nu tar vid tror de alla fyra är nödvändigt för en fortsatt revyöverlevnad:

– Det får nästan vara lite ”bonnafolk” för att göra det här. Vi spelar bara dansband och 50-60-talsrock när vi ute och spelar, och man måste ha intresse för det gamla och tycka att det är roligt, säger Edvin Nilsson.

– Mina föräldrar gillar mycket gammal musik som Taube och svensktoppen så jag är uppvuxen med det. För mig är det musik som gjorde att jag kom in i det här, säger Emil Jonasson.

– Jag är väldigt blandad och lyssnar både på nytt och gammalt, men jag tycker att det gamla också ska uppskattas mer än vad det gör, säger Wilma Bergman.

Samarbete

Årets föreställning Spridda skurar spelas två föreställningar den 14 april på Medborgarhuset i Tvååker. Revyn är ett samarbete mellan Tvååkers ungdomsgård, Positiva Tvååker och Medborgarhuset.

– Det blir precis som namnet antyder, Spridda skurar. Det blir mycket landsbygdsskämt och dialekt, säger Markus Thorsén.

– Vi driver en del med politik och riksdagsval, det är alltid hett. Vi slår från alla håll kan man säga, säga Edvin Nilsson.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här