Sportfiskare utsattes för stenkastning

En grupp sportfiskare råkade ut för en ytterst otrevlig incident vid Subbe Fyr på onsdagskvällen när de utsattes för stenkastning av ett gäng ungdomar.

ANNONS
LocationSubbe fyr||

På onsdagskvällen hade Helena Thynne tillsammans med sambo och vänner tagit sig ned till Subbe Fyr för att fiska öring. Till en början hade de föresatt sig att fiska vid Subbehalvöns nordsida, åt Lilla Apelviken till.

– Vi började rigga upp våra spön, men märkte snart att det inte var någon idé. Det var så mycket ungdomar där. Men det var ju inga problem, de var ju där först, så vi flyttade på oss, berättar Helena Thynne.

I stället gick fiskarna till Subbehalvöns sydsida och började fiska. Men även här blev de störda.

– Jag märkte hur det small av stenar. Det var en man som stod och fiskade ett 30-tal meter ifrån oss som var värst utsatt. Till slut blev jag trött på det och gick upp och pratade med ungdomarna, säger Helena Thynne.

ANNONS

Uppe på platån (det gamla stenbrottet) vid Subbe Fyr befann sig en stor grupp ungdomar, varav ett tiotal deltog i stenkastningen.

– Jag pratade lugnt och stilla med dem och de lovade att sluta. Men sedan när vi kom ner så var det en fiskare som tyckte att situationen var så obehaglig att han inte ville gå därifrån ensam, då följde vi med honom därifrån, berättar Thynne.

Subbehalvön är ett smultronställe för sportfiskare på jakt efter öring, berättar Thynne.

– Särskilt mysigt är det ju på kvällar och nätter. Jag brukar vara där någon gång i veckan, säger hon.

Men detta riskerar nu alltså att hamna i konflikt med de ungdomsgäng som också uppskattar att uppehålla sig på platsen.

– Jag förstår att de kanske inte har någonstans att ta vägen i dessa tider, men man måste ju uppföra sig, säger Helena Thynne.

Thynne märker också att det är fler fiskare som råkat ut för samma sak.

– Flera har slutat fiska där på grund av detta har jag förstått, säger Thynne.

Händelsen är inte polisanmäld.

– Nej, men jag hoppas att de tonårsföräldrar som ser det här pratar med sina barn. Och det vore kanske bra om polisen tog en tur förbi där ibland, säger Helena Thynne.

ANNONS
ANNONS