Sparbankskontor tackar för sig

På fredag stänger bankkontoren i Bua och Träslövsläge för gott. Buaborna får dock behålla bankomaten.

ANNONS
|

Varbergs sparbank aviserade om stängning av bankkontoren i Läjet, Bua och Skällinge redan i våras. Skällingekontoret försvann sista juni men nu är det alltså dags för de andra båda att slå igen portarna för gott.

– Vi fick reaktioner när vi fattade beslutet. Men efter att ha träffat olika föreningar på respektive ort har det varit ganska lugnt med kanske 10 till 12 samtal under våren, säger Varbergs sparbanks vd Per Richardsson.

Både invånarna i Bua och Träslövsläge har fram till och med fredag haft tillgång till både bankkontor och uttagsautomat. För de boende i Bua blir uttagsautomaten kvar. Men inte i Läjet.

ANNONS

– De transaktioner som görs på automaten sker nästan bara på sommaren. Bankomat ABsom driver automaten säger att det är för lite för att den ska kunna vara kvar, säger Per Richardsson.

Det återstår att se vad sparbankskunder på orterna säger när kontoren nu stänger för gott. Kontoret i Läjet sägs vara ett av Sveriges vackraste bankkontor och har funnits på orten sedan 1969. Vad som händer med fastigheten efter stängning är inte klart.

– Vi får se litegrann hur intresset ser ut, om det blir en rörelse eller bostäder. Vi lyssnar till vad marknaden vill ha och ta beslut efter det, säger Per Richardsson.

Bankkontorets personal flyttas till Tvååker dit kunderna också får ta sig i fortsättningen. …Buaborna kommer ha fortsatt tillgång till uttagsautomat men får åka in till stan eller till Veddige för andra bankärenden. Personalen flyttar till Veddige.

ANNONS