Bo Liljegren, vd för Varbergs Sparbank.
Bo Liljegren, vd för Varbergs Sparbank.

Sparbanken stänger kontoret på Håsten

Varbergs Sparbank vidtar nu en rad åtgärder för att säkerställa att bankens verksamhet ska kunna fortsätta även om coronaepidemin eskalerar.

ANNONS
LocationVarberg||

Sparbanken har redan placerat vissa medarbetare i en slags intern karantän, berättar vd:n Bo Liljegren.

– De som jobbar i telefonbanken sitter i en separat avdelning här på kontoret vid torget där de inte har någon kontakt med kunder eller övriga anställda, berättar han.

Syftet är att dela upp personalen så att alla ägg inte hamnar i samma korg om coronaviruset skulle börja spridas på banken. Och därför stänger banken tillfälligt sitt kontor på Håsten för kunder från och med måndag.

– Vi flyttar dit en del av personalen som inte har direkt kundkontakt så att det så att säga finns en reserv, säger Liljegren.

ANNONS

Banken har ingen indikation på att någon anställd skulle vara smittad i nuläget, säger Liljegren. Däremot berättar han att anställda som varit och rest i Alperna får arbeta hemifrån.

– De går direkt till hemarbete när de kommer hem, säger Liljegren.

Sparbanken uppger vidare att man ökar bemanningen i sin telefonbank. Detta ska ge utökade möjligheter för kunder som är sjuka, befinner sig i karantän eller är oroliga för smitta. Kontoren vid torget i Varberg, i Veddige och i Tvååker fortsätter att vara öppna som vanligt.

– Vi vidtar alla dessa åtgärder för att så långt det går kunna upprätthålla vår bankverksamhet oavsett om situationen med coronaviruset förvärras, säger Bo LIljegren.

ANNONS