Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Spainredarens tips – så fixar du känslan hemma

Oavsett om du bor i en lyxkåk eller i en mindre lägenhet går det att skapa en spakänsla i badrummet. Anna Riis har inrett Asia Spa i Varberg och delar med sig av sina bästa tips.

– När du går in ska infinna sig en känsla av lugn, harmoni och stillhet. Rummet ska fungera som en fridlyst oas, säger Anna Riis.

Hon är delägare i Varbergs stadshotell och den som står bakom det mesta av inredningen på hotellets spa. För att skapa den där fridlysta oasen har hon fullt av konkreta idéer. Men först och främst – ta bort störande moment.

– Det ska vara fritt från störande föremål, som till exempel mobiltelefonen. Vill du ha musik kan du ha en särskild plats för mobilen, där den inte stör i övrigt, säger hon.

Isolera från omvärlden

Om du har möjlighet och flera våningar kan det även vara bra idé att lägga ditt badrum eller hemmaspa högt upp för att på så vis undvika ljud från vägar och trafik.

– Det är såklart inte alla som kan, men det går också bra att isolera med hjälp av tyger. Man kan hänga upp ett ombonat tygdraperi för dörren som gör det mer isolerat och ljuddämpande, säger Anna Riis.

Lugna färger

För den som har en dusch, och inte badkar, tipsar Anna Riis om att skaffa en liten träpall att sitta på och tvätta sig för att skapa känslan av spa.

– På så vis kan man skapa ett eget tvagningsrum och tvätta sig sittande. En del av spa är att det blir mer av en ceremoni att tvätta sig, säger hon.

Det är även viktigt med färger när man försöker skapa spakänslan. Utgångspunkten ska såklart vara att utgå från det man själv tycker om, men Anna Riis har ändå vissa grundprinciper.

– Jag brukar tänka att det ska vara färger som finns i naturen. Naturen är väldigt balanserad, och vi mår bra av det. Man kan gärna ha en lugn färgbas, och lägga till lite färgklickar från naturen, säger hon och fortsätter:

– Hittar man något som man tycker har en vacker färg i naturen, kanske ett bär eller blomma, så kan man ta med sig det till färgbutiken och försöka återskapa den, säger hon.

Hon uppmuntrar även att göra något för alla sinnen.

– Det kan vara en god doft, lugn musik och något vackert för ögat, säger hon.

Bort med stöket

Alla plastförpackningar och tvättmedel som ofta samlas i badrummet får gärna städas undan eller förvaras i finare burkar.

– Det kan vara fint att spara gamla fina burkar eller påsar som man fått när man köpt annat, och återanvända dem, säger hon.

Artikeln har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här