Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hallands sjukhus i Varberg.

Spåren tillhörde försvunne mannen

Kollegerna fick under torsdagen beskedet att de biologiska spår som hittats i sjukhusets container tillhör vaktmästaren. – Det är en tragedi för oss alla, säger Torbjörn Svanberg, förvaltningschef.

Mannen som arbetade som vaktmästare på Hallands sjukhus i Varberg försvann före valborgshelgen och misstankar uppstod så småningom om att han förolyckats i en avfallskomprimator. Polisen lyckades säkra biologiska spår som skickades på dna-analys. Svaret från dessa prover har nu kommit och visade sig matcha den försvunne medarbetaren.
– Vi har väntat på besked och det här var ett steg som behövs för att vi ska komma vidare. Ända sedan han försvann har vi haft återkommande informationsmöten med personalen. I dag har vi samlat alla i två omgångar. Ett sorgfyllt moment men som är viktigt att genomföra, säger Torbjörn Svanberg.

”Kommer lösa det”
Polisutredningen fortsätter. Än har inget svar getts om hur mannen kunde hamna i containern.
– Jag har klart för mig vad som har hänt och vi kommer att lösa detta men jag kan ännu inte prata i klartext, säger Britt Hermansson, kriminalkommissarie som arbetar vid enheten för miljö- och arbetsmiljöutredningar vid polisen i region Väst.
Arbetsmiljöverket har inte avslutat sin utredning av fallet. Efter en inspektion hittades säkerhetsbrister i avfallshanteringen och en komprimator där sopor pressas ihop stängdes av.
– Vi arbetar nu ytterligare förebyggande med säkerheten och för en dialog med Arbetsmiljöverket. Tills vidare har vi en mer manuell hantering av avfall som är tyngre för personalen. Vi hoppas att vi ska kunna komma igång med komprimatorn i närtid, säger Torbjörn Svanberg.

Utredningar pågår
Ärendet har högsta prioritet men hur lång tid det kommer att ta innan alla utredningar är klara är fortfarande osäkert. Det finns enligt polisen ingen misstanke om att mannen var utsatt för något brott från en annan person.
Åklagare Bo Lindgren väntar fortfarande på att få in material gällande bland annat eventuella brister i arbetsmiljön för att kunna ta ställning till om något åtal ska väckas.
Sjukhuskyrkan hålls öppen för kondoleanser under fredagen.

 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här