Sommarakademins undervisning sker inte bara på Campus, håll utkik efter workshops på Varbergs gator och torg.
Sommarakademins undervisning sker inte bara på Campus, håll utkik efter workshops på Varbergs gator och torg.

Sommarakademi med fokus på stad och design

Sommarakademin Interdisciplinary urban dialogue fokuserar på stad, konst och kulturarv. På fredag samlas svenska och internationella studenter i Varberg för att diskutera kulturens roll i stadsutvecklingen.

ANNONS
|

Utvalda studenter från arkitektur- och kulturarvsprogram samt Chalmers Tekniska Högskola gästar Varberg under två veckor. De ska tillsammans med lärare inom arkeologi, arkitektur och stadsplanering diskutera hur nybyggda stadsområden kan knytas ihop med befintlig byggd och naturlig miljö.

Sommarakademins undervisning sker på Campus, men flera av aktiviteterna äger också rum i Varbergs stad.

En av programpunkterna är Open talks, en form av dialog med omgivningen. Barbro Santillo Frizell, frilansande arkeolog från Falkenberg, gästar Campus för samtal på engelska.

Ingemar Arnesson, kulturchef i Varberg, utlovar workshops och högkvalitativa föreläsningar.

Hur involveras Varbergsbor i sommarakademin?

ANNONS

– Vi vill givetvis nå Varbergsbor. Man kan anmäla sig för att delta, men man får vara på bettet och anmäla sig då det är begränsat antal platser, säger Ingemar Arnesson.

Akademin kommer att anordna stadsvandringar med den italienska gruppen Stalker. Under den 11 och 12 augusti är allmänheten välkommen att delta.

– Förutsättningarna är människors egna tankar kring detta. Det blir en vandrande workshop.

Alltsammans avslutas med öppet hus på Campus där deltagarna presenterar sin dialog med Varberg.

– Vår tanke är att det blir så pass lyckosamt att det blir en fortsättning kommande år, och att universiteten kan få en kontinuerlig sommarakademi i Varberg, säger Ingemar Arnesson.

ANNONS