Societen stänger barer och loungeverksamhet

Nu väljer Societen att stänga de nattöppna barerna och loungen med musikunderhållning.
– Det handlar delvis om att rädda oss själva, säger vd Peter Gustavsson.

ANNONS
|

Nu är det slut på sena utekvällar på Societen i Varberg. Sedan i mitten av mars är dansgolvet stängt men nu bommar man även igen loungedelen ett par veckor framöver.

– Vi kommer bli en mer ren restaurangverksamhet. Det innebär att det inte blir några sena barer eller underhållning i form av dj:s eller liknande. När matgästerna är klara och köket har stängt vid 23-tiden så stänger vi ner hela stället, säger Peter Gustavsson, vd för Societen.

Societen vill rädda den egna verksamheten

De skärpta restriktionerna som gäller lokalt för Halland infördes den 3 november. Att Societen nu väljer att stänga ”senkvällsverksamheten”, som Peter Gustavsson kallar det, handlar delvis om att coronaviruset nu fått ökad spridning i länet. Men lika mycket om att rädda den egna verksamheten.

ANNONS

– De skärpta råden gör att folk inte går ut på samma sätt som innan. Vi har kollat på om det kostar för oss att ha öppet eller om vi tjänar på det. Just nu finns det inget underlag för oss att ha öppet, så visst stänger vi delvis för att råden har skärpts men det handlar nästan främst om det affärsmässiga, säger Peter Gustavsson.

Dubbla känslor kring regeringens nya omsättningsstöd

Verksamheten med musikunderhållning och nattöppna barer har varit en viktig inkomstkälla för Societen under pandemiåret 2020. Men Peter Gustavsson upplever att det finns två sidor av att försöka hålla igång verksamheten och hänvisar till det nya omsättningsstödet till enskilda näringsidkare som regeringen nyligen beslutade om. För att få stödet ska verksamhetens omsättning ha minskat med mer än 50 procent under perioden mars till juli 2020.

– Vi har minskat med 45 procent och hade vi minskat mer hade vi fått mer omsättningsstöd. Hade vi inte haft senkvällsverksamheten hade vi fått mer i stöd. Jag har full förståelse för taktiken med stödet men det är lite dubbelt det där. Att vi stänger ner nu handlar ju i stor del om att rädda oss själva.

Trots att de nattöppna barerna nu stänger ett par veckor framöver så kommer Societen fortsatt att erbjuda resturangverksamhet varannan helg. Även julborden kommer genomföras som planerat som det ser ut just nu.

ANNONS

Saknar du fyllda dansgolv och nattöppna barer?

– Ja, det är klart man saknar energin som flödar på ett härligt dansgolv. Men jag kan också tycka att en liten del av den värld vi nu lever i är rätt skön. Trängseln och stöket framför baren har minskat. Att vi nu sitter ner och socialiserar runt borden är ganska härligt och ett lite mer internationellt sätt att umgås. Jag hoppas att vi kan behålla en del av det när vi kommer tillbaka till en riktig värld.

ANNONS