Snart kan fler i Varberg bada

Det har varit svårt för personer med nedsatt rörelseförmåga att ta sig i vattnet vid kurorten. Tidigast om tre veckor väntas alla faciliteter vara på plats.

ANNONS
|

– Handikappbadet är där men är inte till för några handikappade längre, säger Gert Alvegran som själv har en funktionsnedsättning.

Klagomålen har bland annat handlat om grus som gör det svårt rullstolsanvändare att ta sig fram, att rampen ner till vattnet saknar räcken och att lift saknas för att kunna hissa ner folk i vattnet.

– Anläggningen skulle enligt avtalet ha varit i drift från och med 15:e juni men har inte varit det, säger Lisa Holmdahl Pedersen, kommunjurist i Varbergs kommun.

Förseningen beror bland annat på att kommunen och Varbergs kusthotell inte varit helt överens i sina tolkningar av det avtal som kommunen hade med hotellet om att hotellet skulle sköta badstranden.

ANNONS

Avtalet upphörde att gälla vi årsskiftet och sedan ett tag tillbaka har båda parterna förhandlat om ett eventuellt nytt avtal. Liften är för tillfället på lagning men väntas vara klar om ungefär tre veckor. Men när den är tillbaka vill inte kusthotellet ansvara för den.

– Det är för tungt för vår personal att släpa upp och ner på liften så vårt skyddsombud sa att vi inte ska ta hand om det mer, säger Therese Asplund, vd på Varbergs kusthotell.

Båda parter anser att förhandlingarna, som förväntas vara klara i höst, inte får drabba de som vill bada nu när säsongen är igång. Kommunen kommer att ansvara för liften under sommaren.

– När man väl har hiss och annat på plats så kommer man ta sig an de andra frågorna med gruset och städningen och även att klippa gräset. Det ska ju vara framkomligt så att man kan komma i vattnet, säger Lisa Holmdahl Pedersen.

ANNONS