Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Smitta på tolv enheter inom skola och förskola

Kommunen agerar nu utifrån att coronaviruset finns inom alla förskolor och grundskolor. Det berättade kommundirektören Carl Bartler vid dagens fullmäktigemöte.

Kommundirektören Carl Bartler höll i dag en kortare dragning för politikerna i kommunfullmäktige om coronaläget i Varbergs kommun.

– Smittspridningen är nu på samma nivå eller värre än i våras, säger Bartler.

Han berättade att det i fredags fanns coronasmitta bland elever och/eller personal på tolv enheter inom förskola och grundskola.

– Det innebär att vi i nuläget utgår från att smittan finns på samtliga våra enheter och agerar utifrån det, säger Bartler.

Det innebär enligt Bartler exempelvis att skärpta rutiner för hämtning och lämning nu gäller på alla skolor och förskolor.

Han berättade också att smittan finns på tre äldreboenden och inom hemtjänsten.

Bartler berättade också att han nu bedömer att de skärpta lokala restriktionerna kommer att förlängas, och eventuellt skärpas ytterligare.

– Skåne och Västra Götalandsregionen har fört resonemang i den riktningen och Region Halland kommer att diskutera detta med Folkhälsomyndigheten i veckan. Ett beslut kommer senast den 24 november när de nuvarande restriktionerna löper ut, säger Bartler.

Bartler meddelar också att kommunen kommer prioritera att fortsätta hålla öppet förskola, skola, omsorg och myndighetsutövning så länge inga nya direktiv kommer.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här