Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Smaka på Tvååker bjöd på strålande solsken

I lördags startade Smaka på Tvååker igen. Under två dagar anordnar ett trettiotal företag olika evenemang runt omkring Tvååker.

Vissa säljer hantverk, hos andra får gästerna klappa djur. En tredje serverar mat och på en fjärde säljs det växter. De olika företagen har vitt skilda inriktningar men alla kommer de samman två gånger om året när ”Smaka på Tvååker” drar igång.

– Vi har haft ”Smaka på Tvååker” nu i tre år. Jag tror att detta evenemang har ett gott rykte och är uppskattat av de som bor runt Tvååker, säger arrangören Marie Torstensson.

Marie Torstensson är själv med och anordnar aktiviteter under ”Smaka på Tvååker”. På hennes gård Hermanslycke bondgård kan besökare i helgen fika, rida häst och vagn och titta i butiken.

– Just i dessa tider så lämpar sig ”Smaka på Tvååker” extra väl. Folk kan sprida ut sig till 30 olika ställen. Men vi har ändå försiktighetsåtgärder som uteservering med mycket plats och skyltar som ska påminna gästerna att hålla avstånd, säger Marie Torstensson.

Några som har kommit till Hermanslycke Bondgård är Sandra Brenner och hennes två döttrar Alva och Julie.

– Vi är egentligen från Göteborg men barnens mormor och morfar bor här i närheten så vi brukar komma hit på somrarna. Vi har ofta varit här Hermanslycke Bondgård men har också besökt andra ställen som Öströö fårfarm, säger Sandra Brenner.

– Kattungarna är det bäst för de är så mjuka, säger Julie Brenner och klappar de två kattungarna som sover i skuggan..

Längre söderut ligger Vindhästar. På denna gård får besökare bland annat rida på islandshästar, klappa alpackor och köpa fårull.

– Vi har varit med i ”Smaka på Tvååker” sen i början. Vi flyttade hit för nio år sen och det är häftigt hur många kreativa människor det finns här vid Sibbarp, säger Peter Ahlstedt.

Islandshästarna står just nu i stallet för att få skydd för solen men snart är det dags för dem att komma ut och bjuda barn och vuxna på små ridturer.

– Det brukar vara populärt att få komma hit och rida, ibland när vi har öppet hus kan det komma hit 100-150 personer på en dag, säger Cecilia Ahlstedt.

Även här har de tänkt på coronasäkerheten och på marken ligger markeringar som ska få folk att hålla avstånd.

– Men i våras på ”Smaka på Tvååker” var folk duktiga på det, så vi hoppas det går denna gången med, säger Peter Ahlstedt.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här