Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Tim Damerau kommer ursprungligen från Göteborg men bor i Varberg. Efter att ha spelat covers och jobbat som trubadur i många år släpper han nu sin första singel
Tim Damerau kommer ursprungligen från Göteborg men bor i Varberg. Efter att ha spelat covers och jobbat som trubadur i många år släpper han nu sin första singel "Du vet vad jag vill". Bild: Privat

Släpper eget efter år i coverbranschen

Efter många år som …coverartist satsar Varbergsartisten Tim Damerau på eget material. Nu har han släppt debutsingeln "Du vet vad jag vill."

Trots att Varbergsbon Tim Damerau har stått på scen i många år i olika konstellationer är det först som 30-åring han vågar sig på att släppa eget.

– Jag har inte vågat tro på mig på det sättet, men när jag har fått bekräftelse från andra att det är bra så har jag verkligen gått in med hjärta och själ för det här, säger han.

Vill förmedla hopp

Debutsingeln Du vet vad jag vill andas positivitet och kom till efter en period av dåligt mående.

– Jag har mått väldigt dåligt senaste halvåret men träffat människor som fått mig att må väldigt bra, och komma på fötter igen. Så den här kom till en natt när jag satt i sängen och nynnade lite på en melodi, och så kom den här texten om längtan efter en person, säger han.

Förhoppningen är att låten ska förmedla en känsla av hopp.

– Jag hoppas att folk ska börja tänka positivt och att även om det kan vara mörka dalar så kommer man alltid tillbaka. Och så hoppas jag att folk gillar mina låtar och sjunger med såklart, säger Tim Damerau.

"Jag är musik"

Tim Dameraus musikintresse föddes när han som liten pojke hakade på pappa till studion och på spelningar.

– Pappa spelade i ett band i Göteborg på 80-90-talen som hette Simpkins och jag var med mycket när han sysslade med det. I skolan var jag väldigt blyg och satt kvar efter musiklektionerna och spelade gitarr, och på gymnasiet började jag skriva egen musik, säger han.

– Jag är musik. Jag brinner för musik så mycket att det inte finns något annat för mig. Jag är kär i min gitarr och musiken kan man säga. Det är så det är helt enkelt, fortsätter han.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här