Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Skolfröken skrek högst i derbyt

”The Wind Cries Mary” sjöng Jimi Hendrix i en av hans mest klassiska låtar. Tvååkers IF skrek i fem år efter Mary Kärreberg. Och till slut kom hon tillbaka. 25-åringen avgjorde derbyt mot Lilla Träslöv.

Mary Kärrebergs ankomst kan bli avgörande för Tvååkers existens i damernas division 2. I lördags avgjorde den nyexaminerade skolfröken derbyt mot Lilla Träslöv. 3–2 innebar andra segern i år.

Nedflyttning hotar båda Varbergslagen i damernas division 2 Västra Götaland. Tvååker har gått runt på 32 spelare i år. Tränare Camilla Hamnemo har haft ett helsike att få ihop lag. De senaste omgångarna har Tvååker inte förlorat. Så visst har det synts en uppgång. Då plötsligt, i tisdags, kallades Hamnemo till möte. Sedan fick hon lämna uppdraget som lagbas. Nygamla tränaren Camilla Andersson tog över.

– Vi hade fastnat i en stämning och ville förändra, säger Mattias Johansson i Tvååkers IF:s styrelse.

Mary Kärrebergs återkomst i Tvååker har betytt mycket. 25-åringens andra mål kom i tredje stopptidsminuten.

– Och så två med vänstern också. Jag är högerfotad. En tåfis också.

Det var inte första gången Mary var framme. Bara på tre matcher har Mary gjort sex mål. Med det toppar hon redan Tvååkers interna skytteliga.

Det är svårt att ersätta någon som Stinalisa Johansson som i fjol gjorde 28 mål.

Mary Kärreberg har pluggat till lärare i Malmö i fem år. Nu har hon fått tjänst på Almers skola. Då passar det bra att komma hem och lyfta Tvååker till säker mark. Tvååker har gått vinstlöst i nästan tre månader. Det var dessutom den enda vinsten så långt i år.

En lite märklig detalj i matchen var att Mary Kärreberg fick möta en av sina elever. Annie Lindberg, 14, är en av de yngre och lovande förmågorna i Lilla Träslöv.

Hur var det att möta en elev?

– Hon är också forward så vi mötte inte varandra som tur var.

Hon kanske riskerade att få dåligt betyg?

– Nej, men många läxor kanske, skrattar Mary.

En annan stabil pjäs som kom in i mitten av maj är Anna Johansson, sex år äldre storasyster till Stinalisa. Nu håller hon koll som stabil mittback. Pappa heter Mattias Johansson och har under många år stått för trygghet i både Tvååker och Gifs rödblå dräkter. Han har lärt henne allt.

– Om två veckor ska jag och min kille (Rasmus Andersson, forward i Tvååkers division 1-lag) åka. Det känns ändå som det börjar studsa vår väg.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här