Skola blev flyktingboende – och nu vandrarhem

Förvandlingen av det tidigare HVB-hemmet, och dessförinnan skolan, i Karl Gustav är klar. Därmed har den lilla orten i Varbergs inland fått ett nytt levande inslag.

ANNONS
|

Ägaren Ann-Sofie Borglund, vd för företaget Industriunderhåll AB som äger vandrarhemmet, beskriver lördagens invigning som lyckad.

– Vi var ungefär 160 personer. Vi hade planerat en tipspromenad men fick ändra oss och lägga den inomhus i stället när det regnade. Men vi var noga med att följa alla covidrekommendationer, försäkrar hon.

Två av kommunens högsta politiker, Ann-Chrlotte Stenkil (M) och Christofer Bergenblock (C) var på plats (Ann-Sofie Borglund är själv fritidspolitiker för Moderaterna).

Bandet till det nyöppnade vandrarhemmet klipptes av bygdeföreningens ordförande Thomas Ek.

Invigningen innebär att förvandlingen av Karl Gustavs skola, som sedan under en period var boende för ensamkommande flyktingungdomar, nu har fullbordats.

ANNONS

Lokalerna har nu i stället blivit ett fullt utrustat vandrarhem och förhoppningen är att det ska kunna ge liv åt byn på flera sätt.

– Vi har väggmålningar och tavlor från lokala konstnärer och jag tänker att det nog kan bli lite utställningsyta i korridorerna för dem som säljer tavlor eller fotografier, berättar Borglund.

På vandrarhemmet erbjuds också frukostpaket från den lokala butiken i Kungsäter.

– Jag läste ju i tidningen att han skulle sälja, men detta blir en möjlighet även för honom, konstaterar Borglund.

I veckan blev dessutom den nya kommunala lekplatsen i Karl Gustav klar, ett stenkast från vandrarhemmet.

– Belysningen sattes upp i veckan, så nu är den helt klar, säger Ann-Sofie Borglund, som själv är ledamot i kommunens hamn- och gatunämnd.

LÄS MER:Snart öppnar hon vandrarhem i den gamla skolan

ANNONS