Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/13

Skivfynd och lek blev pengar till Världens Barn

Vinylentusiaster och barnfamiljer lockades till Nöjesparken när P4 Hallands sålde ut sitt grammofonarkiv. – Det var det här jag drömde om. Att göra en insats samtidigt som folk har roligt, säger Patric Ljunggren, programchef på P4 Halland.

Under fredag och lördag sålde P4 Halland ut sitt grammofonarkiv till förmån för Radiohjälpens insamling Världens Barn. Förutom att fynda bland tusentals cd- och lpskivor kunde besökarna bland annat hoppa i hoppborg, åka segway, gå tipspromenad och ta en ridtur. 

– När man gått tipspromenad, druckit en kopp kaffe och köpt en skiva har man sett till att ett barn i Uganda får mat under skoltid i en månad, säger Patric Ljunggren. 

De allra mest entusiastiska vinylsamlarna flockades redan tidigt under fredagen.

– Då var det flera hundra meter kö innan vi ens hade öppnat, säger Patric Ljunggren.

En som var där under den något lugnare lördagen var Bengt Svensson. Han visste precis vad han var på jakt efter för att göra skivsamlingen komplett.

– Flamingokvintettens två första skivor i ett album av tio. Jag var med när de bildades på en skolfest i Mölndal 1959. Då hette de tuttifrutti boys men det ändrade de ganska snabbt, säger han. 

I skivkassan stod Eva-Marie Gustavsson och Christina Forsberg från Lions Club och tog betalt. De lade märke till att 25-30-åringar är de största LP-fantasterna.

– I går gick det en kille härifrån med skivor för nästan 4000 kronor. Han hade två stora bärpåsar helt fyllda. Han är nog den som köpt allra mest, säger Christina Forsberg. 

Anette Sjöberg, regionsamordnade för Världens Barn, var nöjd med arrangemanget. Under lördagsförmiddagen hade man dittills fått ihop 217 416 kronor från skivförsäljning, aktiviteter och bidrag.

– Egentligen är det mer pengar, men det är vad vi har hunnit räkna ihop hittills. Det är helt fantastiskt, säger hon. 

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här