Foto: Erika Arnadottir Nordstrom
Foto: Erika Arnadottir Nordstrom

Skejtare positiva trots bakslaget

Väntan på skejt, klättring och parkour förlängs än en gång när planerna för multiparken grusades. Men den här gången finns mer gehör från kommunen upplever Jörgen Ek från skejtföreningen UFO 2000.

ANNONS
|

Efter beskedet om att strandskyddet troligtvis stoppar en multipark vid Ankaret valde kommunen att lägga ner de ursprungliga planerna. Nu tvingas de tänka om på nytt ochför att komma vidare med byggplanerna kikar de på möjligheten att dela upp multiparkens aktiviteter på olika ställen i staden.

Det är synd tycker Daniel Neimark, ordförande för Varbergs klätterklubb.

– Det skulle vara till en nackdel att dela upp det tycker jag. Tanken med en multipark är att folk drar folk, och ju fler aktiviteter desto bättre samlingspunkt och mötesplats.

LÄS ÄVEN: Multipark kan bli skejtpark

När planerna på en multipark påbörjades var klätterklubben en liten verksamhet med tolv medlemmar. Sedan de fått nya lokaler med en riktig inneklättervägg har föreningen vuxit snabbt. I dag har de cirka 150 medlemmar. Att alltihop tagit så lång tid är inte så förvånande, tycker Daniel Neimark.

ANNONS

– Det är som ett skämt, men jag är så van vid att politikerna inte har något intresse av sporten. Nu har det ändrat sig de senaste åren, men så svårt kan det inte vara. Det finns ett jättestort intresse och en målgrupp som saknar det.

Inte heller Jörgen Ek från skejtföreningen UFO 2000 är förvånad. Redan när det höjdes röster om strandskyddet förstod han att planerna på en multipark vid Ankaret inte skulle bli verklighet.

– Jag har varit fruktansvärt irriterad, besviken och allting. Nu är jag för gammal och orkar inte bli arg längre, säger han.

Även han anser att bristen på förståelse för sporten är en orsak till att det dragit ut så mycket på tiden. Men det har blivit bättre, och nu upplever han att det är mer fart bland politiker och tjänstemän för att verkligen sjösätta projektet.

– Förra beslutet togs för minst fem år sen. Nu sitter nya människor som inte är involverade och måste sätta sig in i detta. Vi som utövare får lida av det, men jag tycker det är klokt att de tänker till ordentligt. Jag ser att det finns en lösning och jag vet att det kommer bli bra.

ANNONS

Under åren som gått har skejtingen utvecklats som sport, och de skejtparker som byggts i andra städer har vuxit i storlek. Ofta är de mellan 1500 och 2000 kvadratmeter. Med det i åtanke kan det vara en bra idé att dela upp aktiviteterna tycker Jörgen Ek.

– Det kan nog vara bra att separera det. Samtidigt ska man ha klart för sig att det är en träningsanläggning. Jag hoppas det inte påverkar oss så att vi skulle få en mindre yta.

ANNONS