Flaggan vajade på halv stång vid Södra cell dagen efter dödsolyckan.
Flaggan vajade på halv stång vid Södra cell dagen efter dödsolyckan.

Skadade mannen på Södra cell avliden

Den man som på torsdagen skadades i en olycka på Södra cell i Värö avled senare på kvällen.

ANNONS
|

Den avlidne är en litauisk medborgare i 50-årsåldern som arbetade för en underleverantör som levererar material till bygget.

Vid Södras anläggning vajar på fredagsmorgonen flaggorna på halv stång.

– Vi har haft tidiga informationsmöten med berörda chefer och leverantörer för att få ut informationen. Vi kommer också att ha öppna möten under dagen.

Kommer arbetet på olycksplatsen att fortsätta under dagen?

– Det får man bestämma från grupp till grupp. Krishanteringen drog igång redan på torsdagen och vi har dedikerade personer som sysslar med det, säger Jonas Eriksson.

ANNONS

Vad som orsakade dödsolyckan är ännu oklart.

– Självklart kommer vi att utreda detta. Händer en olycka anmäler vi alltid det till Arbetsmiljöverket. Jag vill inte spekulera i vad som kan ha hänt innan utredningen är klar, säger Jonas Eriksson.

Under torsdagen beslutade en arbetsmiljöåklagare att kroken till lyftanordningen skulle tas i beslag för att se vad det är som brustit.

I februari inträffade en annan olycka på Södra cell. En man i 20-årsåldern klämde då armen svårt under en lift som välte över honom sedan den körts på av ett tåg.

Jonas Eriksson säger att olyckor med dödlig utgång är ovanliga.

– Jag har varit här i 20 år och under min tid har det inte inträffat någon dödsolycka tidigare. Säkerhet är viktigt för oss, och även för den underleverantör som mannen arbetade för.

Klockan 13 på fredagen kommer personalen på Södra cell att hålla en tyst minut för den avlidne mannen.

ANNONS