Skällinge skola drabbad av corona

På Skällinge skola i Varberg har ett antal ur personalen bekräftats smittade av covid-19. I ett brev till vårdnadshavare på skolan skriver rektor att de har svårt att få vikarier och att de gör så gott de kan för att få ihop personalsituationen.

ANNONS
|

I går kunde Hallands Nyheter rapportera om ett utbrott av corona på Trönningebjärsvägens förskola i Varberg. Nu meddelar rektorn på Skällinge skola Ika Landén Moos att även där har ett antal ur personalen testats positiva för covid-19. I brevet som har gått ut till vårdnadshavare skriver hon:

”Vi försöker lösa personalsituationen så gott vi kan. Det är dock i dagsläget svårt att få tag i vikarier. Kan ni hämta era barn lite tidigare under framför allt torsdag och fredag v 42 på fritids, är vi hjälpta av det.”

Robert Andersson är kommunikatör på förskole- och grundskoleförvaltningen i Varberg. Han säger att personalsituationen har varit tuff under hela hösten i kommunen.

ANNONS

– I våras var både personal och elever frånvarande i ungefär samma utsträckning men under hösten har vi inte haft lika mycket frånvaro hos elever medan vi fortfarande har högre frånvaro bland personalen.

Robert Andersson säger dock att de inte fått några signaler om att personalen som insjuknat har varit i verksamheten under tiden de bedömts som smittsamma.

– Vi vill ändå vara tydliga och gå ut med information till vårdnadshavarna, säger han.

Även förskolan i Skällinge har skickat ut information till vårdnadshavarna men där har ingen ut personalen konstaterats smittad.

– Det är en säkerhetsåtgärd eftersom förskolan och skolan delar vissa lokaler och jobbar tätt på varandra. Vi har gått ut med information för att vårdnadshavare ska vara vaksamma och inte gå genom förskolans lokaler eller vice versa när de hämtar och lämnar, säger Robert Andersson.

Skolan har inte vidtagit några extra åtgärder utan det är samma rekommendationer som tidigare som gäller. Barn som är sjuka mer än ett dygn ska stanna hemma i sju dagar. Har barnen kortvarigare symptom är de välkomna tillbaka när de varit symptomfria i två dagar.

ANNONS