Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sjuksköterska arbetade drogpåverkad

En bemanningssjuksköterska arbetade drogpåverkad på Hallands sjukhus Varberg. Patientsäkerheten var allvarligt hotad, anser kollegerna.

Under ett nattpass i november 2016 upplevde kollegerna på Ortopedkliniken den bemanningsanställda sjuksköterskan som tankspridd och konstig. En annan sjuksköterska dukade upp tio tabletter av ett sömnmedel på en bricka i medicinrummet. Bemanningssköterskan tog brickan och gick ut på avdelningen. När de andra sjuksköterskorna frågade henne vad hon gjort av tabletterna så sa hon att hon slängt dem.
Kollegerna pratade med bemanningssköterskan och sa till henne att hon inte verkade må bra och att de upplevde situationen som patientosäker. Hon sa att det berodde på en jobbig händelse på det privata planet. En läkare kontaktades och bemanningssjuksköterskan fick följa med till akuten för att ta urinprov.

Två tester visade positivt. Bemanningssjuksköterskan hade spår av lugnande mediciner och morfinpreparat i urinen. För säkerhets skull skickades provet också till laboratoriet.
En vecka senare hittade en annan sjuksköterska på avdelningen ett hopknycklat papper, slarvigt igentejpat till ett litet paket, vid värdeskåpen. Det innehöll mediciner som tillhörde patienter på avdelningen.
Bemanningssjuksköterskan är anmäld till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Men enligt Hallands sjukhus överläkare Christer Allenmark är kvinnan inte polisanmäld.
– Det inträffade inga skador på någon patient, säger han.
Bemanningssjuksköterskan kommer inte att arbeta på Hallands sjukhus mer. Det är bemanningsföretaget som hanterar ärendet vidare. Hallands Nyheter har sökt dem för en kommentar.
– Att något sådant här händer är oerhört ovanligt, säger Christer Allenmark.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här