Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hallands sjukhus Varberg är inte längre bland landets tolv bästa mellastora sjukhus, enligt Dagens Medicins ranking.

Sjukhusets rankingras ska analyseras

Hallands sjukhus Varberg finns inte längre med på Dagens Medicins lista över landets bästa sjukhus. – Vi har åkt både ut och in på listan tidigare, säger kommunikationschefen.

Det är femte året i rad som tidningen utser Sveriges bästa sjukhus i tre olika klasser – universitetshus, mellanstora sjukhus och mindre.
När listan i dag publicerades kunde personalen på Hallands Sjukhus Varberg konstatera att sjukhuset inte fanns med bland de tolv bästa i mellankategorin – ett tillsynes rejält tapp från fjolårets andraplats i rankingen.
– Vi vill avvakta att kommentera det här tills vi har hunnit sätta oss in i resultatet, säger sjukhustes kommunikationschef Marianne Kondrup.

Hon menar att de redan nu kan se att mätningen i år skiljer sig ifrån hur sjukhusen bedömdes i fjol. Men innan en djupare analys vill hon inte spekulera i anledningen till raset.
– Det vi kan se är att vi har åkt ut och in på listan tidigare utan att våra resultat har ändrats speciellt mycket. Det beror alldeles på hur de har bedömt det i år. Det är många olika parametrar de tittar på, säger hon.