Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nya riktlinjer ska hålla simskolan säker under pandemin. Bild: Edith Camilla Svensson

Simskolan i Varberg håller öppet under pandemin

Simskolan i både sommar och höst planernas starta som vanligt i Varberg. Kommunen har satt upp nya rutiner för att hindra smittspridning under coronapandemin.

- Vi kommer köra på som vanligt tills Folkhälsomyndigheten kommer med nya riktlinjer. De har dessutom gått ut och tryckt på att det är viktigt att fortsätta främja hälsan, och därför blir simskolan extra viktigt, säger Sara Lindblom, simskoleansvarig i Varbergs kommun.

Uppdelade grupper, föräldrarna lämnas utanför och omklädningsrum för endast simskolans deltagare. Så låter några av de nya rutiner som gäller inför Varbergs simskola i höst.

- Utöver det så ser vi även till att utnyttja hela bassängytan så vi kan hålla ordentliga avstånd. Sen det vanliga med att man ska stanna hemma om man är sjuk och under 50 personer i hallen.

Simskolan på hösten i Varberg besöks av många deltagare varje år. Närmre i tiden är även den populära sommarsimskolan aktuell som i år minskar antalet platser på grund av pandemin.

- Under sommaren har vi verkligen anpassat grupperna så vi kan hålla det säkert för deltagarna. Vi har även begränsat antalet tillåtna föräldrar som får följa med till en och kommer ha bastu och omklädningsrum stängda, säger Sara Lindblom.

Beslutet om att hålla simskolan öppen har mötts av blandade reaktioner från föräldrar.

- Vi har fått både ris och ros. Många hör av sig och undrar varför vi håller öppet när många andra fritidsaktiviteter ställts in. Vi har gjort bedömningen att vi kan fortsätta samtidigt som vi uppfyller de riktlinjer och krav som finns, säger Sara Lindblom.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här