Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kajsa Mellgren, 43, jobbar med serien ”Ullared” som spelas in i sommar. Hon letar efter utåtriktade Varbergsbor som gillar att handla.

Shoppare sökes till ”Ullared”

Nu letar Kajsa Mellgren lämpliga Varbergsbor till succéserien ”Ullared”. Och efter många år i Stockholm vill den forna ZTV-programledaren dessutom flytta hem till Hunnestad.

Filmandet av ”Ullared” säsong nio drar igång i sommar. Därför är Strix på jakt efter lämpliga dokudeltagare i närområdet.
– Vi letar efter verkliga entusiaster, storhandlare, inte bara de som gillar att vara med i tv, säger castingansvariga Kajsa Mellgren som försöker vara i Varberg så ofta hon kan mellan olika produktioner.
– Jag trodde att det här skulle vara uppsökande casting där jag sitter och ringer runt men så är det inte alls. Folk har sökt via Gekås hemsida och Facebook. Många har redan sökt men vi behöver fler.
 

”Gekås-lovers”
I år ser hon ett generationsskifte bland de sökande till den populära serien.
– Många Gekås-lovers gillar programmet och vill vara med. Till den här säsongen är det dessutom många yngre som har sökt. Det är verkligen jättekul.
Att välja ut intressanta kandidater som publiken skrattar med, och inte åt, tycker hon inte är särskilt problematiskt.
– Jag brukar dra gränsen vid vad jag själv skulle vilja vara med om, eftersom jag själv har dåliga erfarenheter från branschen. Man får ha en magkänsla så att ingen råkar illa ut.
 

Livshistorier
Många känner igen Kajsa Mellgren från hennes tid som programledare på ZTV under 90-talet. Sedan dess har hon har gjort allt från att vara HM-modell och sjunga i eurodiskogruppen Flexx till att jobba som vd-assistent för ett danskompani. Rollbesättning började hon jobba med för ungefär sex år sedan. Arbetet kantas av korta anställningar på olika TV-bolag och en hel del flängande.
– Jag jobbar med en produktion i ungefär fyra månader och sedan byter jag. Det är ganska osäkert men samtidigt träffar jag så många trevliga människor. Det roligaste är absolut att höra folks livshistorier, säger hon.
Andra castingjobb hon gjort är bland annat ”Big Brother”, ”Bygglov” och ”Top Model” och ”Ung och bortskämd”.
 

Får du mycket draghjälp eftersom många känner igen dig?
– Nej, det skulle jag inte säga. ”Big Brother”-deltagarna vet inte vem jag är. Men med kändiscasting är det lättare eftersom de äldre ofta har ett ansikte på mig när jag ringer.
 

Vilken casting är du mest nöjd med?
– Jag är väldigt nöjd med senaste ”Ung och bortskämd” och det ska bli kul att se SVT:s storsatsning 2018 ”Idag om ett år” som jag har varit med att casta.
 

Andas gärna lantluft
Kajsa Mellgren flyttade till Stockholm strax innan hon fyllde arton. Numera bor hon vid Nytorget med hunden Vera, men hon längtar tillbaka till lugnet på västkusten.
– Jag har ett fantastiskt roligt jobb men jag är sugen på att andas lantluft och vill slippa knö i tunnelbanan bland en massa folk. Jag längtar hem till Hunnestad, det är där jag vill bo. Så om någon har ett roligt jobb så...

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här