Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ingen förändring. Den lokala skolstyrelsen i Sibbarp vädjade till politikerna att sexan skulle komma tillbaka till Sibbarps skola. Men svaret blir nej.

Sexan flyttar inte tillbaka till Sibbarp

Att flytta tillbaka årskurs sex till Sibbarp är inte aktuellt skriver förvaltningschefen och nämndsordföranden i ett svar. Föräldrarepresentanterna anser att argumenten är gamla.

I mars skickade föräldrarepresentanterna från den lokala skolstyrelsen i Sibbarp en skrivelse till barn- och utbildningsnämnden där önskemålet var att årskurs sex skulle flyttas tillbaka till Sibbarps skola. Vid omorganisationen 2013 gick Sibbarps skola från att ha varit en F-6 skola till att bli en F-5.


Nu har Elisabeth Svennerstål Jonsson, förvaltningschef, och Micael Åkesson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden svarat. De skriver att det inte är aktuellt att Sibbarps skola åter ska bli en F-6 skola läsåret 2017-2018.
”Med dagens kompetensbrist på behöriga och legitimerade lärare så ökar svårigheten att få lärare med rätt behörighet och legitimation till de mindre skolorna", skriver de.
Den sociala aspekten tas också upp. När det finns fler elever ökar chanserna att få kompisar.


Patrick Huijskens är ordförande i den lokala styrelsen för Sibbarps skola.
– Argumenten är en upprepning av argumenten som togs fram vid omorganisationen. De känns inte aktuella. Att det skulle vara bristande kompetens stämmer inte, säger han.
Hur styrelsen ska gå vidare har de ännu inte pratat om.
– Vi hade möte med Micael Åkesson i veckan och hade bra diskussioner. Nu avvaktar vi nog lite. Frågan kommer att bli mer aktuell när nästa val närmar sig.