Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

”Sella” i stan igen – nu i gråsvart

Stefan Selakovic syns på arenorna i Varberg igen. Den förre giffaren gjorde sin återkomst i lördags efter sex års uppehåll.

Lita på att division 6 Norra Halland kommer att få en helt annan attraktionskraft den här säsongen. Förra säsongen harvade Galgbackens IF runt med spelare som ville lägga av. Då var klubbens marknadsvärde lika med noll.

Nu har Galgbacken förvandlats till Kungsbacka City. Tobias Hysén ville spela vidare och ha något att göra. Tillsammans med kompisen Niklas Karlsson kickstartade de Kungsbacka City. När spelare som Stefan Selakovic, Tobias Hysén, Fredrik Risp och kanske Anders Svensson trillar in på arenor som Ankarvallen, Gunnevi, Grimtunet och Kungsäters IP blir det lättare att locka åskådare till Hallands fotbollsarenor.

En av de mest oväntade återkomsterna i svensk seriefotboll är Stefan Selakovic plötsliga återinträde. Det är sex år sedan han slutade i HBK.

Stefans föräldrar Vera och Radovan Selakovic har hittat till Håsten. Det är 24 år sedan de såg grabben spela boll på i stan. Och då fanns inte Håstens konstgräsplan. Arenan är så färsk att inte ens läktaren är i brukbart skick.

– Vi hoppas att vi får se barnbarnen (som spelar i Onsala BK) spela på Östervi, säger mamma Vera.

Stefan Selakovic spelade forward – förstås – i återkomsten mot Unite People. Och visst sprang han lika elegant som han brukar. När Selakovic lämnade Varbergs Gif som 18-åring var han spaghettitunn. Nu är han en vältränad man – eller?

– Det var snällt sagt, men det kändes inte särskilt elegant. Ljumsken sa ifrån mot slutet. Men det är kul att hålla igång. Jag har sagt att jag är med om jag är frisk och jag hinner. Jag jobbar ju konstant, hela tiden som agent.

Författaren och Unite Peoplespelaren Philip Birk dyker upp mitt i snacket.

– Jag skulle bara hälsa från Peter Nilsson, min farsa som spelade ihop med dig. Han sa till mig att jag måste tackla dig minst en gång.

”Sella” svarar:

– Jaaa, ”Nella”...du måste hälsa honom, en fantastisk person.

Unite People förlorade matchen med 1–4. Stefan Selakovic och Tobias Hysén gjorde varsitt mål.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

Född:

9 januari 1977.

Uppväxt:

Karlberg, Varberg.

Svensk mästare:

1997, 2000 (båda Halmstads BK), och 2007 (IFK Göteborg).

Klubbar:

Varbergs Gif (-1995), Halmstads BK (1996-2001), SC Heerenveen, Holland (200+1-05), IFK Göteborg (2005-12), Halmstads BK (2013).

Landskamper:

12 matcher/4 mål.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här