Satsning på framtidens maskinförare

PS-gymnasiet satsar på en helt ny utbildning. Från och med i höst utbildas framtidens maskinförare i Varberg, genom den nya inriktningen anläggningsfordon.

ANNONS
|

För att möta branschens krav och säkerställa kvalitén har skolan valt att starta den nya utbildningen i samarbete med bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna (ME). Tanken är att skolan kommer att utvecklas till ett utbildningscenter för maskinentreprenörer i regionen.

Än är det inte bestämt hur många elever som kommer att antas till det nya programmet.

– Åtta-tio elever har det pratats om, det är under upphandling, säger Christer Lotzner, lärare på bygg- och anläggningsprogrammet.

Läs också: PS byggs ut – av eleverna själva

ME-utbildningscenter finns i dag på sex orter. Maskinförarutbildningen ingår i bygg- och anläggningsprogrammet och finns också i den kommunala vuxenutbildningen.

ANNONS

PS-skolans samarbete med ME-organisationen innebär en nära kontakt med arbetsgivare som kommer att bistå med praktikplatser till eleverna.

Fakta: ME

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 3 800 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen - bland annat genom utveckling av kompetens, kvalitet och miljö samt samhällspåverkan.

ANNONS