Sara Löfgren stormtrivs på nya jobbet

Sångerskan Sara Löfgren ser ljust på framtiden som fritidsledare i Varberg.

ANNONS
|

Sara Löfgren har satt artistkarriären i pausläge och blivit fritidsledare på ungdomsgården Mittpunkten.

– Så här bra har jag inte mått på flera år, säger hon till Hallands Nyheter.

När vi kollar läget på Mittpunkten på Håsten är det ganska lugnt. Filmgruppen sköter sig själv, under ledning av Albin Glasell, och övriga ungdomar softar i sofforna eller spelar biljard.

Sara Löfgren kan smita iväg och bli intervjuad, medan hennes kollega Martin Rimby – en veteran med 15 år i yrket – sköter ruljansen.

Jag som har intervjuat Sara i både med- och motgång sedan hon antogs till den tredje säsongen av tv-musiktävlingen Fame Factory för snart 13 år sedan, tycker att det verkar vara en ovanligt harmonisk sångerska och tvåbarnsmamma som slår sig ned vid bordet på ungdomsgårdens kontor.

ANNONS

– Jag längtar efter att gå till jobbet och känner att jag har hittat min plats, säger hon.

Att Sara Löfgren blev fritidsledare beror på kompisen Anna Bolinder, som har jobbat på ungdomsgårdar i 15 år.

– Ja, när hennes kollega var på kurs fick jag vikariera två kvällar och det var jättekul. Sedan frågade chefen Anna Nilsson mig om jag ville hoppa in fler gånger och då kände jag hur mycket jag hade saknat att jobba med ungdomar, berättar Sara, som var musiklärare före sitt nationella genombrott 2004.

Vad gör arbetet så kul?

– Att ungdomarna inte är lätta att imponera på. Det är en utmaning som jag gillar.

Hur var du själv i den åldern?

– Jag kan väl säga så här; att jag inte har stött på någon ännu som är lika djävlig som jag var…

Vad kan du ge ungdomarna tror du?

– Jag kan hantera det mesta och är ganska sträng. Min uppväxt har gett mig vissa styrkor och verktyg, så de märker att jag är på riktigt.

Artistbranschen är numera avlägsen för den kända varbergskan.

– Ytligheten stod mig upp i halsen och jag var trött på att kuska runt. Nu har jag arbetskamrater i stället för att sitta ensam på ett tåg, säger Sara och fortsätter:

ANNONS

– Ska jag hålla på med musik ska det vara på mina egna villkor. Jag är för gammal för att ta skit!

Du fyller väl förresten jämnt snart?

– Ja, men jag har ingen åldersnoja. Jag är nöjd med att sjunga ihop med min dotter och hjälpa ungdomarna här på Mittpunkten att testa studioutrustningen som vi har köpt in. Jag har inget behov av att stå på scen själv längre.

För två år sedan släppte Sara Löfgren singeln "När mörkret faller" och det snackades om både ep-inspelning och en självbiografisk bok. Men de projekten ligger på is.

– Boken är fortfarande på gång, men det är ingen brådska. Jag har alltid skrivit och det är skönt att göra det helt för sig själv och inte behöva försöka krysta ut en hit eller något som passar till Mellon.

Då blir det ingen stor comeback?

– Nej, jag har hoppat av, men jag kan tänka mig att gästa någon annans turné, kanske hemma i Varberg på Majas eller liknande, berättar Sara Löfgren.

Lite om: Sara Löfgren

Född: Den 11 april 1977.

Uppvuxen: I Varberg och Veddige.

Familj: Maken Petter Widgren. Sara har två barn sedan tidigare, dottern Leia (16 år) och sonen Hiro (9 år).

Yrke: Fritidsledare på ungdomsgården Mittpunkten på Håsten i. Som sångerska och låtskrivare har hon bland annat medverkat i Fame Factory, Melodifestivalen (blev sjua 2004), Så ska det låta, Diggiloo, Lotta på Liseberg och Doobidoo.

Soloalbum: "Starkare" (2004) och "Där maskrosorna blommar" (2009).

ANNONS