Så ska shoppingsugna varbergare undvika trängsel i julhandeln

Råden är tydliga – undvik butiker och köpcentrum. Trots regn och rusk lockade butiker i Gallerian till sig en del besökare under lördagen. – Det är lite mer folk här i dag än en vanlig vardag. Men jag märkte en stor skillnad när de lokala restriktionerna infördes, då började folk ta det lite mer på allvar, säger butiksbiträdet Eriona Gubetini.

ANNONS
LocationVarberg||

I går höll näringsministern Ibraham Baylan en pressträff om vikten av att undvika trängsel i butiker under kommande köpjippon som Black friday och framför allt i julhandeln. Även Folkhälsomyndigheten och Svensk Handel närvarade vid fredagens pressträff.

– Eftersom läget är allvarligt måste alla risker för minskad smittspridning minskas och då är det så att trängsel är en sådan risk.

– Mitt budskap är enkelt. Går det inte att handla utan att undvika trängsel, då ska du heller inte handla, sa näringsministern Baylan under pressträffen.

Råden innebär att undvika inomhusmiljöer som till exempel köpcentrum och butiker. Under lördagens busväder hade dock en del shoppingsugna styrt mot Gallerian i Varberg.

ANNONS

HN frågar: Hur ska ni undvika trängsel under kommande reor och i julhandeln?

Bild: Malin Strandberg

Malin, Sigrid och Henrik Påhls Hansson, Varberg

0
– Vi har skurit ner på julklappar och satsar mycket på presentkort och gåvobevis delvis på grund av klimatdiskussionen. Vi kommer undvika köpcentrum och i stället e-handla eller besöka loppmarknader vid tider då få är där.
Bild: Malin Strandberg

Martin Andersson och Olle Nylin, Trönninge

0
– Mindre sällskap kommer fira jul tillsammans och då blir det mindre julklappar. Jag ska försöka handla så mycket som möjligt på nätet. Åker vi till Gekås kommer det vara tidigt eller sent på dagen när det är mindre besökare.
Bild: Malin Strandberg

Helsinborgarna Catarina Nordkvist och Mikael Karlsson som är på weekend i Varberg.

0
– Det blir mer näthandel för vår del och vi kommer inte åka ut till något större köpcentrum. Det är så dubbelt. Vi kan inte gå på restaurang men kan gå på Ullared eller Väla.
Bild: Malin Strandberg

Michael Geertsen, Träslövsläge

0
– Vi har kommit överens med nära och kära att inte köpa så många julklappar. Men vi åker mycket hellre hit än åker till handeln utanför stan. Man får vara lite snäll mot innerstaden.
ANNONS