Söker tomt - utlovar 50 nya jobb

Ett handelsföretag vill köpa en tomt på upp till 25 000 kvadratmeter på Holmagärde. Det lovas ett 50-tal arbetstillfällen när verksamheten är fullt utbyggd.

ANNONS
|

Detaljplanen för Varbergs nya industriområde på Holmagärde förväntas antas under 2017 om allt går som planerat.

Redan nu kommer det in förfrågningar till Varbergs kommun från företag som vill köpa en tomt och etablera sig i området.

Senaste i raden är byggbolaget MTA Bygg & Anläggning som söker en stor tomt åt en kund.

Det efterfrågas ett exponeringsläge utmed väg 153 och fastighetens storlek bör vara mellan 20 000 och 25 000 kvadratmeter.

– Den kund som vi jobbar med just nu bedriver verksamhet inom handel och vill än så länge vara anonym, säger Mats Johansson på MTA Bygg & Anläggning.

ANNONS

Han säger att om kunden efterfrågar en tomt på 25 000 kvadratmeter så kanske en tredjedel blir butiksyta. Resterande går åt till parkeringsplatser.

– Det behövs mycket parkeringar, det är det som tar plats.

Varför vill din kund vara hemlig angående sin eventuella etablering i Varberg?

– Det beror kanske på den konkurrerande faktorn. Det kanske finns fler inom den här sektorn som vill etablera sig i Varberg och då vill inte min kund visa för sina konkurrenter hur den tänker agera, säger Mats Johansson.

Leif Andersson, markförvaltare på Varbergs kommun, berättar att det är ett stort antal företag som vill köpa tomt på Holmagärde, som ligger utmed väg 153 och motorvägen.

– Vi har ingen turordningslista, utan en intresselista. Vi ska snart träffa näringslivsdirektören Martin Andersson och pratar om Holmagärde.

– Vi vill få in mer exakta uppgifter från dem som anmälde intresse i ett tidigt skede. Något företag kanske har löst sina lokalfrågor under tiden.

Kommer alla som vill kunna köpa en tomt på Holmagärde?

– Tomterna räcker inte till alla som anmält intresse.

Planen för Holmagärde godkänner inte detaljhandel, men handel med skrymmande varor är möjlig.

ANNONS