Södra ska ta ner skadade träd runt Annebergs motorbana

En större gallring av skogen runt Annebergs motorbana är planerad till augusti och september. Det kommer att påverka aktiviteterna på banan.

ANNONS
|

Den varma sommaren 2018 drabbade många skogsägare hårt. Torkan fick många träd att dö, vilket kan innebära en säkerhetsrisk för de som rör sig i områden som drabbats. Nu ska Södra skog göra en större gallring i området kring Annebergs motorbana. Gallring som kommer påverka aktiviteterna på banan. Erik Bildsten är skogsinspektör på Södra skog.

– Det är mycket stående död skog i området runt motorbanan som utgör en fara för människor som rör sig i området.

Varbergs motorklubb som arrenderar marken där motorbanan är belägen har på grund av den pågående pandemin inte kunnat genomföra några tävlingar under våren. Nu till hösten var tanken att tävlingarna skulle dra igång igen.

ANNONS

– Vi har förståelse för att de behöver kommer igång med tävlandet igen men under tiden vi gallrar i skogen kommer vi behöva ta marken i anspråk, säger Erik Bildsten.

Skogen runt motorbanan är också ett populärt rekreationsområde med mycket stigar och används också flitigt av mountainbikecyklister.

– Vi kommer sätta upp skyltar och informera var och när arbetet pågår. En stor anledning till att vi gör detta är för att området ska bli säkre för de som vistas där.

I området finns idag mest tallskog och genom att ta ner denna växtlighet vill Södra och markägaren även ge plats för mer lövskog, främst ek. Något som gynnar naturmiljön i skogen.

Hallands nyheter har varit i kontakt med företrädare för Varbergs motorklubb som inte vill ge några kommentarer i ärendet.

ANNONS