Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Så tycker revisorerna om tunneln, hamnen och Västerport

Varbergstunneln, hamnflytten och Västerport har hittills hanterats väl av kommunen. Det anser kommunens valda revisorer.

Revisorerna har granskat stadsutvecklingsprojektet genom att låta revisionsbyrån KPMG granska besluten och arbetet bakom Varbergstunneln, Västerport och den nya Farehamnen. Politiker och tjänstemän har intervjuats.

Tydlig organisation

Revisionsrapporten är positiv och kommer fram till att besluten fattats på rätt nivå och att informationen är tydlig mellan politiker och ansvariga tjänstemän. Revisorerna ser en tydlig projektorganisation framför sig, som borgar för effektiva lösningar i och mellan de tre stadsutvecklingsprojekten.

Kommunens kostnad för Varbergstunneln – 391 miljoner kronor – kritiseras emellanåt på HN:s insändarsida. Revisionsrapporten anser att "besluten i frågan om medfinansiering av tunnelprojektet är välgrundade" och att fördelarna väger tyngre än kostnaderna.

– Det här är ju tre stora projekt så det klart att vi vill vara med från början och se hur gången är. De är i sin linda, men vår granskning handlar om styrning och ledning och de bitarna verkar vara väldigt väl förankrade, säger Björn Johansson (S) som är ordförande i kommunens revisorer.

”Gigantisk sak för Varberg”

– Granskningen visar att man hittat rätt. Det är glädjande för projektet är en gigantisk sak för Varberg.

Länsstyrelsens kritik mot kommunens detaljplaneförslag har varit omfattande.

– Jag noterar det och att förslaget går också ut på en ny granskningsrunda. Det är "gör om gör rätt" som gäller. Det är ju därför vi har länsstyrelsen.

– Som helhet är det väldigt mycket som verkar ha fallit på plats på rätt sätt.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här