Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stökigt. Tre fall av misshandel skedde i Varberg på midsommarafton.

Så stökig var midsommarhelgen

Det var framför allt tre fall av misshandel som krävde polisens uppmärksamhet under midsommaraftonens kväll och natt. Bland annat ska en 13-årig flicka ha blivit omkullsparkad av en man.

Den första misshandeln skedde vid tjugo i åtta på fredagskvällen, då en 13-årig flicka ska ha blivit omkullsparkad av en man i Trönningenäs. Händelsen inträffade när flickan var ute och cyklade. Enligt polisen ska hon ha skrapat upp ben, armar och tår och mannen ska sedan ha försvunnit in i ett sommarhus i området. Han greps senare av polis, misstänkt för misshandel och fylleri.

Strax efter klockan ett på natten anmälde två personer vid Bangolfen i Societetsparken att de ska ha blivit misshandlade av en okänd person. En person på platsen omhändertogs också av polis för fylleri.

Ytterligare ett misshandelsfall rapporterades bara en dryg halvtimme senare vid Varmbadhuset, där två grupper ska ha slagits med varandra. En anmälan om misshandel har skrivits.

Trots flera fall av misshandel rapporterar polis att det inte har varit en midsommar som har stuckit ut.

– Det har varit en ganska normal midsommar egentligen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Vid nio-tiden på kvällen skedde en singelolycka vid Ästad. En mc-förare i 30-årsåldern ska ha kört av vägen och fick föras till Varbergs sjukhus med okända skador.

I Falkenberg omhändertogs en person på en uteservering för fylleri under fredagen, medan nio personer omhändertogs på bland annat Apelvikens camping och strandpromenaden i Varberg.

En rattfyllerist greps och fick följa med för blodprov på Björkängs camping vid klockan halv elva på kvällen.

Under midsommardagen prioriterar polisen att vara ute och kontrollera bilister.

– Många kör lite för tidigt när de har varit ute och festat. Det är bättre att vänta en extra timme. Man ska vara lite extra försiktig dagen efter så att det inte händer något med en själv, ens familj eller andra, säger han.

Under natten mot söndagen fortsatte oroligheterna. Strax efter midnatt fick en man på restaurang Fästningsterassen en ölsejdel i huvudet. Den misstänkte gärningsmannen anträffades en stund senare vid Kallbadhuset tillsammans med två kamrater. Det är oklart hur fysiskt skadad målsäganden blev. Förhör hölls med målsäganden och detsamma kommer att ske med den misstänkte gärningsmannen.

Dessutom blev tre personer omhändertagna för fylleri tidigt på söndagsmorgonen i Varbergs centrum kring områdena Järnvägsparken och Socitetsparken.

I Falkenberg blev en man född 1989 omhändertagen för våld mot tjänsteman, efter att ha varit våldsam mot en av ordningsvakterna på Hermans restaurang. Han togs in till stationen för att nyktra till, och en anmälan upprättades.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här