Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arbetsgruppen för Rolfstorpsdagen bestående av Helena Svensson, Berit Karlsson, Karin Eliasson (framför), Lennart Persson, Anders Besterman, Bertil Svensson (framför). Bild: Privat
Arbetsgruppen för Rolfstorpsdagen bestående av Helena Svensson, Berit Karlsson, Karin Eliasson (framför), Lennart Persson, Anders Besterman, Bertil Svensson (framför). Bild: Privat

Så firas Rolfstorp i Ekparken

Under lördagen visar Rolfstorp upp vad byn har att erbjuda. "Det finns mer än man kanske tror på en så liten plats”, säger Helena Svensson från Vi i Rolfstorp.

Rolfstorpsdagen har firats tre gånger tidigare, med ett par års mellanrum. Under lördagen är det dags igen.

– Det är en dag där vi samlar och visar upp det som finns i Rolfstorp av företag, föreningar och hantverkare. Det finns ganska mycket på en så pass liten plats, säger Helena Svensson.

Det är samhällsföreningen Vi i Rolfstorp som tillsammans med andra ICA Nära Rolfstorp, Himledalens församling, lokala hantverkare och andra föreningar och företag anordnar dagen.

– Syftet är att det ska hända någonting på platsen, att främja gemenskapen i byn och stärka Rolfstorp som ort att bo och verka på, säger Helena Svensson.

”Syns inte när man susar förbi 153:an”

Hon tycker det är extra kul att kunna visa upp hur mycket det faktiskt finns på en så pass liten ort.

– Det syns inte när man susar förbi 153:an, men det finns många både föreningar och företag med fin verksamhet i Rolfstorp. Detta vill vi visa upp och hoppas locka både rolfstorpare och andra som är nyfikna på Rolfstorp.

Enligt Helena Svensson har det länge saknats naturliga mötesplatser på orten. Sedan Ekparken kom till, på initiativ av Vi i Rolfstorp och med stöd av EU-projektpengar, har det blivit bättre.

– Rolfstorp är en ganska utspridd ort, vi bor inte så tätt. Så det är kul att samla alla rolfstorpare och helt enkelt komma ut och snacka med grannen.

Rolfstorpsdagen firas därför i Ekparken. Förhoppningen är att kommer runt 500 personer.

– Förra gången vi anordnade det var 2015, och då uppskattade vi att det kom runt 300. Så det vore kul om vi kunde locka ännu fler i år, säger hon.

Bland annat innehåller programmet för dagen en hälsoföreläsning av Conny Thom från Spira, Himlaloppet som samordnas med Himledalens församling, löprunda för barn, landsbygdsutvecklaren Ulrika Rylin och spelning med Christ Crew. Leif Laudinger inviger dagen 10.00.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här