Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Så förverkligar Lynn konditordrömmen

Ända sedan hon var liten har Lynn Berggren-Annerström drömt om att ha ett litet konditori på en trevlig plats, med trevliga människor. Den platsen har hon hittat i Bua.

Tillsammans med sin mamma har hon startat café och konditori på lediga stunder.

Det var i vintras som mamma, Åsa Berggren–Annerström, såg att konditorilokalen i Bua Center var ledig och med sin dotter i tankarna bestämde hon sig för att slå till. Själv arbetar Åsa på en grundskola i Varberg. Men hennes dotter Lynn är utbildad konditor.

– Det har alltid varit min dröm, säger Lynn. Ända sedan jag var liten har jag tittat på bakverk i olika montrar. Och jag gillar att experimentera, blanda och dekorera. Och att göra folk glada, säger hon och ler.

Dagens första kund knackar på dörren en halvtimme före öppningsdags. Åsa öppnar ändå och kunden kliver in, växlar några ord och köper upp alla biskvier. Just biskvier är en av Lynns specialiteter, tillsammans med bröd.

– Det var det jag fick mest beröm för i skolan. Jag har läst till konditor på gymnasiet i Falkenberg.

Efter skolan har Lynn jobbat på Ica i Bua. Där har hon övat upp servicekänslan och lärt känna människor i Bua.

– Alla är jättesnälla och positiva och det känns bra att ha konditoriet på en så mysig plats.

Bakeriet Morådotter öpnade i maj, i samband med att de 19 företagen som är med i ”Norr om Varberg” hade öppet. Det är på helgerna som Åsa och Lynn har öppet till att börja med.

– Det är visserligen sommarlov för min del, säger Åsa. Så det blir säkert fler dagar.

I nästa ögonblick, tio minuter efter öppning, kommer ett antal kompisar till Lynn in genom dörren.

– Vi tänkte vi skulle stödja caféet, säger en av dem innan de slår sig ner med sina bakelser och drycker.

I en monter vid disken står en vackert dekorerad tårta i lila och rött. Den är en beställning och ett typiskt exempel på det som Lynn tycker är allra roligast med att baka.

– Jag tycker det är kul att man kan ta ett anslag, (tårtbotten), använda sylt och grädde och skapa en vacker tårta. Jag tycker det är roligt att experimentera. Och jag är lite estet också, så det är roligt att pyssla och dekorera fint.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här