Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Så blir kommunens satsning på Långtorsdagar i sommar

Långtorsdagarna blir av. Men i kraftigt reducerad skala. Inget, krogtorg, inget tivoli och ingen filmvisning. Däremot blir det ambulerande underhållning som poppar upp på olika platser i staden och butikerna har öppet till åtta på kvällen.

Under de senaste åren har kommunens satsning på Långtorsdagar fått ett uppsving och arrangemanget har lockat allt fler besökare. Av förklarliga skäl går det dock inte att köra samma lyckade koncept i år igen. Men att ställa in har aldrig varit aktuellt.

– Vi har hela tiden varit inställda på att vi ska genomföra detta, men på ett annorlunda sätt. Det här är ett speciellt år och vi vill i alla fall göra något för att förgylla stadskärnan, säger Elisabeth Welzenbach, eventplanerare på Näringslivskontoret.

LÄS MER: Långtorsdagarna tillbaka i ny tappning

Det som kommer att hända är att en rad lokala förmågor har engagerats för att agera trubadurer på olika platser i staden under Långtorsdagarna. Det kan även bli fråga om andra former av gatukonst.

– De kommer att gå runt och spela akustiskt. Börjar de samlas för mycket folk så kommer de att gå vidare och spela någon annanstans, säger Elisabeth Welzenbach.

Stadskärnans flesta butiker kommer att ha öppet till 20 och föreningen Varberg Handel är med som medarrangör även detta avskalade år. Hade det varit ett vanligt år hade Långtorsdagarna dragit igång första torsdagen efter midsommar.

– I år blir det premiär den 2 juli. Sedan kör vi fem torsdagar till. Det känns roligt att vi kan göra någonting även i år, säger Elisabeth Welzenbach.

Det skissas också på en överraskning en av de kommande Långtorsdagarna.

– Vi vet förhoppningsvis mer om det i nästa vecka, säger Elisabeth Welzenbach.

Fakta: Långtorsdagar 2020

Långtorsdagarna kommer i år att hållas 2/7, 9/7, 16/7, 23/7, 30/7 och 6/8

Butikerna i stadskärnan har öppet till klockan 20.00.

Lokala musiker förgyller staden med gatumusik

Läs mer: Vädret bestämde inte över säsongsavslutingen av Långtorsdagar

Läs mer: Krogtorget växer både på bredden och djupet

Läs mer: Positiva vibbar kring långtorsdagarna

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här