Egzon sherifi avtäckte sitt konstverk på Östra Långgatan i centrala Varberg i mitten av oktober.
Egzon sherifi avtäckte sitt konstverk på Östra Långgatan i centrala Varberg i mitten av oktober. Bild: Dick Gillberg

Så påverkas konststudenten Egzon Sherifi av coronarestriktioner

Nyligen avtäckte han ett konstverk i centrala Varberg. Efter det skulle Egzon Sherifi, 19, ställa ut sin konst i flera städer. Men så kom nya skärpta coronarestriktioner och planerna förändrades.

ANNONS
LocationVarberg||

Trots den rådande situationen – där hälsan går före sociala möten – försöker konstnären hitta andra sätt att nå ut med sin konst.

– Jag försöker hitta sätt att visa utställningen live via mobilen eller visa den där folk redan befinner sig, som till exempel på hotell, säger han.

Egzon Sherifis utställningar i Halmstad, Kungsbacka och Göteborg har skjutits fram. Likaså planerna på konstkurser för ungdomar på landsbygden.

– Det är inte värt att riskera någons hälsa. Som det ser ut nu kommer det bli av nästa år i stället.

Kulturskolan i Varberg ställer om till digital undervisning

Han studerar på kulturskolan i Varberg och numera sker undervisningen digitalt för att förhindra smittspridningen av coronaviruset.

ANNONS

– Eftersom skolan har stängt sin verksamhet letar jag efter en lokal att ha som ateljé. Det finns 12-13 tomma lokaler i city så det är konstigt om det inte går.

Genom ett samarbete mellan kulturskolan och Maleryds fastigheter avtäckte han nyligen en 3 x 3 meter stor målning på en husfasad på Östra Långgatan.

Vad har du fått för reaktioner?

– Den togs emot väldigt bra. Flera har tyckt att det varit kul med ett konstverk i akryl eftersom det är mycket graffiti annars.

Har du fått några negativa reaktioner?

– Inte alls faktiskt.

Har du planer på att göra fler konstverk i den storleken?

– Det hade varit jättekul med ett större projekt. Det byggs mycket i stan och för att göra det lite roligare hade det varit kul att få måla på en betongvägg eller på lokaler som ska rivas.

Läs mer: Varbergs kommun om sin nya coronastrategi

ANNONS