Magnus Johansson, Jonas Edin och Jessica Ekman, delägare av Rolands kök & bar.
Magnus Johansson, Jonas Edin och Jessica Ekman, delägare av Rolands kök & bar. Bild: Staffan Gustafsson

Rolands kök & bar vill bygga ut

Ägarna vill vädersäkra restaurangen och öppna en tredje ”matlucka” för att undvika trängsel.

ANNONS
|

Inför sommaren 2020 öppnade nya Rolands kök & bar i Varbergs innerhamn. De nya ägarna tog över det som tidigare var glasscaféet Rolands. På grund av coronasituationen fick restaurangen under sommaren en tillfälligt större yta för gästerna att sitta på.

Nu har restaurangägarna ansökt om att göra den större ytan till permanent genom en förlängning av det befintliga bygglovet. Dessutom vill de öppna en ”kiosk” - en tredje plats där gäster kan hämta och beställa mat.

– I dag har vi två luckor där man kan köpa mat och har vi många gäster blir det snabbt trängsel där. Framförallt under högsommaren i juli. Därför önskar vi att ha en tredje försäljningspunkt, säger Magnus Johansson, en av ägarna till Rolands kök & bar.

ANNONS

Den bygglovsansökan som lämnats in till byggnadsnämnden innefattar även att kunna vädersäkra restaurangen.

– Vi behöver regn - och vindskydda för att göra stället lite mer kontinuerligt. Vi vill inte behöva stänga för att det regnar. På det viset blir det lite tryggare för oss att veta att vi kan ha öppet oavsett väder, säger Magnus Johansson.

Hur gick er första sommar med tanke på coronasituationen?

– Jo, men med tanke på allt som varit så är vi nöjda. Det är många som tycker det är roligt att det händer någonting här i hamnen. Jag tror Varberg överlag hade en bra sommar med mycket turister i stan och det har ju även gagnat oss såklart.

LÄS MER:Klassiskt café blir hamnkrog

ANNONS