Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ringborg lämnar Miljöpartiet

På måndag var det meningen att en krisgrupp skulle ha möte med Miljöpartiet i Varberg för att avgöra Pierre Ringborgs framtid i partiet. Redan på lördagen gick Ringborg dock ut på Facebook och meddelade att han lämnar "nya" Miljöpartiet.

Tidigare i höst hamnade Pierre Ringborg i bråk på Facebook. Han blev anklagad för rasism och Miljöpartiets gruppledare, Stefan Edlund, sa till HN att partiet tillsatt en krisgrupp som skulle utreda Ringborgs framtid och att det kunde bli tal om uteslutning.

På måndag skulle domen komma men redan på lördagsmorgonen skrev Pierre Ringborg så här på sin Facebook:

"På måndag säger jag hej då till nya miljöpartiet (moderaterna). Ni kan gå ihop med moderaterna då, så kan jag hålla fast vid de gröna idealen. Ni behöver inte mig och jag behöver inte er, så är det. Lycka till ni andra men nu gör jag 'Schlaug' i saken och avgår från nya Miljöpartiet (moderaterna). Då kan ni utesluta mig bäst ni vill. Hej då?"

När HN når Pierre Ringborg vid lunchtid på lördagen vill han först inte bekräfta uppgifterna och ger oklara besked om hur framtiden ser ut. Efter ett tag säger han dock att han faktiskt här och nu lämnar partiet men att han kommer att ha kvar sina uppdrag "ett tag till".

Orsaken till avhoppet är Ringborgs missnöje med riktningen som Miljöpartiet i Varberg har tagit, gruppledaren Stefan Edlund samt de strukturer som råder inom politiken i Varberg.

Stefan Edlund vill inte kommentera Ringborgs utspel på Facebook och hänvisar till det interna mötet på måndag kväll.

Han säger dock att partiets medlemsansvarige inte har mottagit något officiellt från Pierre Ringborg, åtminstone inte vad han vet.

I en intervju som HN gjorde med Pierre Ringborg tidigare i veckan sa han att han inte känner igen sitt gamla parti. Samt att han tycker att Miljöpartiet har blivit ett parti som andra och att det började skava när den stickade tröjan byttes ut mot pressad kostym.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här