Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Riktad insats mot ungdomsarbetslösheten

Bor du i Varberg? Tog du studenten i våras eller är under 20 år? Då kan du vara den kommunen söker. Just nu har Varbergs kommun 37 stycken lediga ungdomstjänster fram till årsskiftet.

Arbetslösheten i Sverige har ökat under coronapandemin. Främst är det ungdomar som har drabbats. För att hjälpa arbetslösa ungdomar har staten delat ut pengar till landets kommuner som ska användas för att sätta ungdomar i arbete. För Varbergs del handlar det nu om 37 stycken tjänster som sträcker sig fram till årsskiftet.

– Det är främst inom skola, kost och städ och inom fastighetsservice som tjänsterna är placerade, säger Christer Allestad avdelningschef på utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen.

För att kunna söka tjänsterna måste du bo i Varberg, vara under 20 år eller yngre eller ha tagit studenten i våras. Tjänsterna ligger ute nu och de tillsätts löpande.

– Vi hoppas kunna tillsätta tjänsterna snarast. Det som kan bromsa upp lite är att för de tjänster som är placerade på skolor så behövs det ett utdrag ur belastningsregistret innan det går att börja, säger Christer Allestad.

Lönen är bestämd nationellt och beror på hur gammal du är. För dem som är under 18 år är lönen 75 kronor i timman. Är du över 19 blir timpengen 123 kronor. Vilket blir en månadslön på 19500 kronor för en heltidstjänst.

– Främst tycker vi det är väldigt roligt att vi kan erbjuda den här möjligheten. Kanske för någon som hade planer på att ge sig ut och resa nu efter studenten men fått ställa in planerna och behöver något att göra, säger Christer Allestad.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här