Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Revisorerna ska syna Fästningsbadet

Nu läggs Fästningsbadet under revisorernas lupp. – Här måste vara gjort en hel del misstag, eller missbedömningar i alla fall - det är vad jag tror, säger revisorn Rune Andersson (S).

Det blir revisionsföretaget KPMG som kommer att granska Fästningsbadsprojektet på de valda revisorernas uppdrag. Revisionen ska göras nu i höst och tanken är att den ska vara klar i december.
– Vi vill göra en granskning för att se om kommunen kan lära sig något för framtiden av det här. Till exempel om hur man bäst lägger upp ett sådant här lite udda projekt, säger Rune Andersson (S) som är ordförande för kommunens revisorer.


Tobias Carlsson (L) som är ordförande för hamn- och gatunämnden sedan inledningen av den här mandatperioden välkomnar granskningen:
– Det är jättebra att man gör en genomlysning eftersom vi nu är inne på den tredje förvaltningschefen och den tredje nämnden som har med detta att göra. Det har varit en lång resa. Det är alltid bra att göra en genomlysning när det blir så här långa ärenden. Det är bra om vi får klarhet i vilka beslut som tagits.
Virket till badet är måttbeställt och det sätter begränsningar för hur det kan användas. Vad tycker du om det?
– Vill man bygga badet som det är tänkt från början är det bra att virket är måttbeställt. Det här är hårda material att arbeta i och därför kan det vara en fördel att det är måttbeställt. Men väljer vi att gå ur projektet är det naturligtvis en nackdel. Det kommer också att bli spill om man vill använda det på annat sätt, säger Tobias Carlsson.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här