Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Restaurang Peder saneras från svartmögel

Restaurang Peder har drabbats av svartmögel. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen kräver nu att åtgärder vidtas.

Peder Skrivares restaurang Peder fick besök av miljö- och hälsoskyddsförvaltningen den 30 maj då en planerad inspektion genomfördes. Det visade sig att det fanns svartmögel i kylutrymmet, torrförrådet och kökskåpan. Även livsmedelsförpackningar, förvaringsytor, innertak och rostfria hyllor i kylutrymmet var drabbade av mögel.
– Vi har försökt fixa de här sakerna i några år men har inte fått bukt med det, säger Petter Öhrling, rektor för enhet 1 Peder Skrivares skola.

I inspektionsrapporten skriver miljö- och hälsa att ”mögeltillväxten fanns även på livsmedelsförpackningar. Detta kan vara skadligt för människors hälsa och utgöra en kontamineringsrisk.”
Enligt Petter Öhrling har ingen av de gäster som har ätit i restaurangen drabbats och blivit sjuk. Nu ska de ta tag i problemen ordentligt.
– Vi röjer ur kylar och torrförråd och kastar. Under sommaren har vi beställt sanering. Dessutom ska vi måla om för att bli av med svartmöglet, säger han.

Fläktar, luftutsug och kabelhållare ska också städas. Nästa sommar kommer kylar och frysar byggas nytt. Huset är hyfsat nyrenoverat men då gjordes inget åt kylar och frysar.
Under hösten kommer serviceförvaltningen att specialstudera ventilationen för att ta reda på var problemen med svartmögel kommer ifrån. Temperaturen och luften kommer att mätas.
– Vi är tacksamma för att miljö- och hälsa har uppmärksammat oss på detta. Det är en lite orättvis situation. Eleverna som arbetar i de här utrymmena gör allt de kan för att hålla rent.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här